неделя, 21 декември 2008 г.

Със счупен крак във вихъра на танците


Макар и със счупен крак, Поли Паскова разтресе от танци НДК с концерт-спектакъла си „Свята земя, българска”. Фолклорната дива контузи коляното си 20 минути преди началото на шоуто, но с нищо не показа, че я мъчи адска болка. „На лявото коляно имам стара травма от баскетбола и още не са зараснали костите, а сега още по-трудно да се наместят”, призна тя. Иначе още от първото изпълнение Паскова вдигна на крака почитателите си, които се хванаха на хоро и така- чак до края на рецитала. Освен четири танцови формации на сцената се вихриха и кукери от Перник. Николай Славеев, Нончо Воденичаров и Борис Дали разделиха спектакъла на три части, като дуетните им изпълнения с Поли Паскова свързваха обособените минирецитали в един цялостен спектакъл. Грандиозният концерт бе закрит с песента за България „Ти живееш в нас” и огнено шоу.

kliuki.net

Жертва на професията


Киану Рийвс не може да се от­каже от пушенето. 44-годишни-ят актьор не беше палил цигара през живота си, но след като игра страстен пушач във филма „Да по­чувстваш Минесота", не може се откаже от Вредния навик. „Не бях пушил, преди да навърша 30 го­дини. Не предполагах, че заради един филм ще се пристрастя тол­кова много", споделя Рийвс. Пред стои да го видим в новата супер-продукция „Денят, в който Земята спря" - римейк на класически фан­тастичен филм. В него Киану играе извънземен, чието пристигане на планетата предизвиква глобален катаклизъм.


kliku.net

Ще се видим в съда

Гай Ричи нае топадвокат, за да спечели попечителство над децата си В предстоящата съдебна битка с Мадона. След като стана ясно, че двамата наистина ще се развеждат, режисьорът на „Гепи” прибегна до услугите на Стивън Коб. Според специалисти Коб е най-добрият адвокат, когато става въпрос за бракоразводни дела. Говори се, че Мадона възнамерява да се завърне в Ню Йорк заедно с дъщеря си Лурдес, сина си Роко и осиновения Дейвид Банда. Според британските закони обаче тя не може да вземе децата, освен ако Ричи не й е далразрешение или съдът не постанови тя да получи попечителство над тях. Сега очакваме нейния ход.



kliuki.net

На подсъдимата скамейка

За нарушаване на договор ще бъде съдена Чарлийз Терон. БосоВете на швейцарската фирма за часовници Raymond Weil твърдят, че между октомври 2005 г. и декември 2006 г. са платили на актрисата 20 милиона долара, за да носи часовници само с тази марка. Терон обаче била заснета с часовник на Christian Dior на среща с пресата в Тексас на 14 март 2006 г. На следващия месец пък се появила на билборд в Швейцария с часовник Montblanc. Адвокатите на Raymond Weil подадоха иск в съда на база „демонстрация на пълно пренебрежение от страна на Терон към договорените с нея задължения". От своя страна адвокатите на носителката на „Оскар" се опитаха да преговарят със засегнатите извън съда, но до споразумение не се стигна. Сега предстои решението на федералния съд на Манхатън.

kliku.net

ЗАРАДИ ПЕРФЕКТНА ВИЗИЯ "КАТО НА ЛИЛИ ИВАНОВА"


Въпреки че посто­янно твърди, че е на диета или че кара единствено на плодове и зеленчуци Глория не се лишава от редовни посещения на определени /никак не евтини!/ ресторанти. Тя например почти не из­та, която наско­ро се уреди за рекламно лице на престижната марка "Ariston's", почти всеки ден обядва в ресто­ранта океанска риба на скара, гарнирана с пе­чени зеленчуци. Гло е убедена, че благодарение на хранителните качества на ри­бата ще запази великолепна ви­зия едва ли не по-дълго от Лили Иванова.

Певицата често отска-ча и до луксозния рес­торант "Каза Бояна", където се храни, когато има срещи с бизнес партньори и продуцен­ти.



kliuki.net

Кубрат Пулев млати Андреа: не била зряла за брак, а само за секс

Непрекъснатите оплаквания на фолк певицата Андреа, че гаджето й Кубрат Пулев чат-пат й посяга изглежда не са евтин рекламен трик.
Това разбраха посетителите на столичното заведение "Бедрум" наскоро, когато станаха свидетели на бурен скандал, който европейският шампион по бокс спретна на изгората си. Гневът на Кубрат се стовари върху крехките плещи на блондинката съвсем буквално: Кобрата хвана Андреа за раменете и здравата я раздруса. Причина за яростта му се оказаха честите есемеси, които блондинката от "Пайнер" изпращаше и получаваше по мобилния си телефон. Макар Андреа да си пишеше с приятелка, Кубрат намери поведението й за обидно. "Излезли сме да пием по нещо, не да се правим на писатели", оправда избухването си боксьорът, когато скандалът попремина.
Според клюкари блондинката непрекъснато се въртяла около боксьора и това често го вбесявало. Наскоро когато го попитали кога ще се жени за Андреа, той се разкрещял: "Как ще се женя за тая, бе?" После се усетил и се поправил, че имал предвид певицата Андреа, а "жената на сърцето му" не била "узряла" за брак.
Явно обаче е узряла за секс.

kliuki.net

Елена Йончева- мечтите за сватбен валс


Сергей Ста-нишев бил страхотен танцьор, но на въп­роса дали сватбе­ният валс влиза в мечтите й, половин­ката му Елена Йон­чева загадъчно от­говаря: "Има два ; валса - виенски и английски. Когато англичаните реши­ли да създадат своя валс, попитали австрийците".

Елена признава, че за момента е оставила настрани страховитите си репортажи от най-горещите точки на света. Амбициозната журнали­стка, която твърди, че още живее с премиера, макар че напоследък не са я засичали в рези­денция "Бояна", смята, че през последните три години Станишев стра­да от липса на време за почивка.

'Той се връща в 23 ч с огромни папки. Сяда, чете, става сутрин рано и тези три години не е имал ден почивка. Спи по 4 часа на деноно­щие", споделя Йончева. И хвали премиера: "Не мисля, че е добре аз да казвам всичко това, за­щото, чуто от мен, едва ли звучи обективно. Но Сергей е изключително отговорен, освен че е умен и работлив".


kliuki.net

Ръсел Кроу- талант и чепат характер

Номадът с китара
Това са двете думи, с които най-точно можехме да охарактеризираме Ръсел Кроу преди десетилетие. До четирина¬десетата си година, когато родителите му решават да се установят за известно време в един от крайните квартали на Оуклънд в родната му Нова Зеландия, Ръсел живее в Австралия. Споделя, че като дете пасял крави. Днес има собс¬твена ферма, в която отглежда над 200 от тези кротки добичета и дотолкова ги обича, че ги нарича „приятелите ми".
Сигурно е обаче, че Ръсел Кроу в тийнейджърските си години е бил всич¬ко друго, но не и добро момче. Когато е на 10 години му избиват преден зъб. Цели 15 години ходи така, докато един режисьор го съжалява и плаща на сто¬матолог да му постави изкуствен.
Междувременно Кроу, който така и не завършва гимназия, се връща в Австралия и се опитва да пробие в рок музиката. Песните на групата му „са на дъното на класациите", както с усмивка признава в едно интервю бившия Ръс льо Рок, какъвто псевдоним си бил изб рал тогава Кроу.
През следващите няколко години той сменя различни работи - свири на китара на улицата с надеждата някой да му пусне монета в шапката, мие чинии, после става келнер, служител в бинго зала. На въпроса защо не е постъпил в Националния институт по драматично изкуство в Сидни, Кроу безцеремонно отговорил: „Аз да уча? Хайде де! Владея достатъчно актьорското майсторство."
Victor
Вероятно някой наистина е взел наее-риозно думите му, защото между 1986 и 1992 г. той играе в няколко австралийс¬ки филма, единият от които - „Скин-хедс" - по случайност е гледан и от Ша-рън Стоун, която кани Кроу в „Бърз или мъртъв", нейния дебют като режисьор. Отделен е въпросът кое повече е натежа¬ло при избора й - актьорската дарба на Кроу (който се справи много добре с ролята си) или физическото привлича¬не, пламнало у нея към австралиеца.
След приключването на снимките на „Бърз или мъртъв" Ръсел решава, че Австралия му е вече тясна и трябва да направи всичко възможно да се задържи в Холивуд. Като цяло обаче той търка праговете на режисьорските офиси до 1997 г., когато звездата му изгрява в „Поверително от Ел Ей", за да достигне зенита си през 2000 г. в „Гладиатор". В него свирепият боен вик на генерал Максимус Roma victor („Рим победител") се превърна в символ на личната победа на Кроу, увенчана с „Оскар" за най-добра мъжка роля.
На следващата годивдь когато се пре¬въплъти блестящо в ролята на гениал¬ния математик и шизофреник д-р Джон Наш във филма „Красив ум" (по действи¬телен случай), той доказа, че е добър не само в пресъздаването на мъжествени персонажи. Тези успехи го превърнаха в един от най-търсените холивудски актьори. И най-добре платените. Ако за „Гладиатор" хонорарът му беше 5 ми¬лиона долара, за „Доказано жив" (2001 г.) той получи Жмилиона, за „Красив ум" сумата вече беше двойна, за учас¬тието си в „Господар и командир" взе 20 милиона, а сега не приема покана за по-малко от 25 милиона и то при поло¬жение, че сценарият му хареса. Но през 2004 г. година актьорът се съгласи на хонорар 500 000 долара за филма „Евка¬липт". Но това той и сънародничката му Никол Кидман направиха, за да подкре¬пят австралийското кино.
Макар че сега изглежда се е укротил със съпруга и двама синове до себе си, мнозина са се сблъсквали с чепатия характер на генерал Максимус, спечелил си в Холивуд прякора „дивака". „Мразя журналистите. Повече от всичко искам да дойдат във фермата ми и да попасат един ден кравите. Вечерта ще се търка¬лят в постелята като утрепани, изгубили всякакво желание да се занимават с тъпите си драсканици."
Освен тях, заклетият индивидуалист Кроу не понася и Холивуд. „Да живееш постоянно в Холивуд е вредно за здраве¬то. Но е забавно понякога да ходиш там и да гледаш онези изроди." Неслучайно веднага след премиерата на „Гладиатор" актьорът с грапав характер тръгна на 4000-километрово пътешествие с мото¬ри с приятели из любимата му Австра¬лия, за да покаже, че не се вълнува от светската шумотевица, вдигната покрай успеха на филма.
Онези, които на свой ред мразят Кроу, редовно обръщат внимание на агресивния му характер, проява на негово хипертрофирало Аз. Припом-. нят жестоките му караници с режисьо¬ра Ридли Скот (с когото са снимали 5 филма), припомнят как той се нахвър¬ли с юмруци върху продуцента Мал-кълм Джери, заканвайки се: „Никога повече няма да работиш в Холивуд, аз ще се погрижа за това!" Припомнят и как през юни 2005 г. беше арестуван, защото бил уцелил рецепциониста Нестор Естрада с телефон. Последният пък в духа на американската традиция излекува одрасканото си ухо с инжек¬ция от 100 000 долара, дадени му като компенсация от мразещия да прави мили усмивки на когото и да е Кроу.
Враговете на Кроу го представят като агресивен и неуправляем тип, който не понася никой да му казва какво да прави. За феновете му той е от онази порода мразещи конформизма мъжкари, която вече е на изчезване (като героя му Максимус). Едните ви¬наги ще нападат Кроу, другите винаги ще го защитават. Може би най-добре е да послушат съвета на майка му: „Не се безпокойте за Ръсел. Той си е малко ненормален."

kliuki.net

Динара Сафина


Тенисът е мно¬го модерен и много гъзарски. но не е спорт. Той е само начин да срещаш други модни гъзари. Техни¬чески погледнато, тенисът е усъвършенстван пинг-понг. Добра концепция е, но не е спорт." Това странно опре¬деление е излязло от уста¬та на американския комик мислител Джордж Карлин.
В миналото тенисът е бил достъпен само за ви¬сшите слоеве на общество¬то, смятал се е за аристо¬кратичен спорт. Днес ста¬тистиката го нарежда в тройката на най-платените спортове - след голфа и „формула 1". В такъв слу¬чай и дума не може да ста¬ва за просто една „модерна и гъзарска" игра, а за
СПОРТ, В КОЙТО СЕ РАЗИГРАВАТ МИЛИОНИ
Сигурно затова (жените обичат парите все пак!) на¬последък голямо количество млади дами атакуват бавно, но славно върха в световната ранглиста. Една от тях е Динара Сафина, която сега е №2 в WTA Ranking (№1 е Йелена Янкович).
Както често се случва в семействата, придобили по¬пулярност, децата лесно се губят под полата на майка¬та, холивудска актриса, или в сянката на съвсем небез¬известния си баща футбо¬лист. Динара пък дълго вре¬ме диша праха на доскоро по-известния си брат Ма-рат Сафин. Но с темпове¬те, с които тя напредва в световната ранглиста, май тя ще е тази, която
ЩЕ ЗАЩИТАВА ИМЕТО НА
ФАМИЛИЯТА
И нищо чудно съвсем ско¬ро бившият №1 да се про¬чуе като по-големия брат на Динара Сафина.
Динара е родена на 27 ап¬рил 1986 г. в Москва, но обича да изтъква своя та¬тарски етнос (заедно с брат си Марат и певица¬та Алсу са считани за едни от най-известните тата¬ри). Баща й Михаил - бивш състезател по волейбол и триатлон, и майка й Ружа - треньор по тенис, са хо¬рата, от които Динара е наследила спортния дух. За¬ради майка си от 3-годишна възраст малката тича след топката по тенис корто¬вете. Сериозните трени¬ровки обаче започват, ко¬гато Динара е на 8 години. Пет години след нейния де¬бют в професионалния те¬нис Динара заедно с майка си се мести
ПРИ МАРАТ във ВАЛЕНСИЯ
Само за няколко месеца малката сестричка, науча¬ва испански и развива игра¬та си до ниво, което дава заявка за челни класирания през следващите години. Динара бързо наблиза в иг¬рата на двойки, като през 2007 г. печели US Open заед¬но с французойката Ната-ли Деши. Общо в кариерата си има 8 спечелени турнира на двойки, а най-високото й класиране е №8 (в момента заема 22-ра позиция).
Но рускинята не обича да я определят като играч на двойки, предпочита сингъла и често заявява, че има же¬ланието да усъвършенства своята индивидуална игра, а
ДВОЙКИТЕ СА САМО МЕЖДУ ДРУГОТО
Месец преди 7 юни 2008 г. най-големият успех на син¬гъл в кариерата на младата рускиня е титлата, която тя завоюва в Берлин, по¬беждавайки на финала своя¬та сънародничка Елена Де-ментиева. Малко по-късно Динара стана приятната изненада на тазгодишното издание на „Ролан Гарос", като по пътя си до фи¬нала отстрани и Кузницо-ва, и Шарапова. Ана Ивано-вич обаче се оказва препят¬ствие за по-малката сестра на Марат Сафин, която из¬губи този мач с 6:4 6:3. Всъщност
ФИНАЛЪТ В ПАРИЖ
бележи само средата на из¬ключително успешната го¬дина за 22-годишната рус¬киня. През август Динара триумфира в Монреал, като прегази в края на турнира непосветената в основната схема Доминика Цибулкова. След великолепните си изя¬ви в САЩ тя убедително се изкачва до N8 7 в све¬товната ранглиста.
Септември е също силен месец за вече съвсем не толкова безизвестната Са¬фина. Ден преди национал¬ния празник на България ру¬ската тенисистка спечели тенис турнира от WTA в Токио с награден фонд от 1,34 млн. долара, след като за пореден път се изпра¬ви срещу сънародничката си Светлана Кузницова. „Вина¬ги е добре да се движиш нагоре и се надявам да про¬дължа да се развивам. На¬слаждавам се на всеки ден от своя живот и се надя¬вам добрият край да пред¬стои" - заявява Динара с усмивка.

kliuki.net

„Мъжът на годината” проля истински мъжки сълзи


Мъжьт на година¬та", волейболни¬ят ас Пламен Константинов плака на церемонията във Воен¬ния клуб. Той се развъл¬нува много силно, кога¬то на сцената се появи неговият баща Георги. С уникална сабя, на която е гравирано името му, и бутилка 60-годиш¬но уиски "Джони Уокър" си тръгна Гибона. Зара¬ди старо поверие той от¬купи сабята от баща си с монета от 1 лев.
Присъствието на родителя във Военния клуб беше една от най-голе¬мите и дълго пазени тай¬ни около церемонията "Мъж на годината". Поя¬вата на Георги Констан¬тинов в компанията на 2-годишния племенник на Гибона развълнува до сълзя "Мъжа на пади¬ната":'Връщайки се към т.нар. ^"тестостеронов скандал" по време на Олимпиадата, "Георги Константинов. също бивш спортист, успокои сина си, че високият тестостерон му е по нас¬ледство Заради него и на Константинов-стар-ши са му правили до¬пинг проби през години¬те, но те винаги били от¬рицателни. Специалис¬тите констатирали само "повишен тестостерон1'.
След тези думи Пла¬мен Константинов обя¬ви, че посвещава отли¬чието на баща си - най-достойния човек, който му е дал пример в живо¬та.
Освен Гибона за "Мъж на годината" бя¬ха номинирани футбо¬листът Димитър Берба-тов и режисьорът Явор Гърдев» Десетката. се допълва от Георги Ки¬тов, Григор Димитров, Георги Първанов, Йор-дан Йовчев, Даниел Вълчев, Вили Казасян и Стефан Данаилов.

kliuki.net

Иво Андреев- мъж под чехъл


Жената на Иво Андреев -спортната журналистка Виоле­та Асенова, не гледа­ла шоуто му по Нова телевизия "Всичко по 10", твърдят близ­ки до двойката. Вили имала негативно от­ношение към преда­ването и го оприлича­вала на "обикновена халтура". 'Ти заслужаваш нещо повече", казвала тя на половинката си. По тази причина тя се ослушва­ла постоянно за нови ШСтинги, където запис­вала Иво без негово знание. Андреев бил принуден да отговаря на обажда­нията от продуценти, ко­ито не знаели как точно стоят нещата и защо но­воназначеният водещ си търси нова работа.

Едно от предложения­та към бившия синоптик било да стане говорител на мобилен оператор.



kliuki.net

петък, 12 декември 2008 г.

Киану Рийвс- тъжният екшън герой

Трилогията с негово участие „Матрицата" е абсолютен хит и докарва на създателите си при­ходи в милиони долари. Журна­листите се тълпят за интервю с новия любимец на Холивуд. За тяхно най-го­лямо учудване не ги посреща хладен и префърцунен красавец, а леко брадясал, небрежно облечен млад мъж, който говори мъдро и спокойно, никаква следа от звездната болест на славата.

Планински вятър

„Питате ме какъв съм бил като дете. Съвсем обикновен, малко затворен, така и не успях да създам здраво приятелс­тво до гимназията, защото постоянно се местехме от един дом в друг покрай разводите и новите бракове на майка ми", споделя през усмивка Рийвс.

Животът му започва в Бейрут, близо до река Иордан. Баща мугполукитаец,

полуливанец, му дава името Киану, ко­ето означава „Прохладен вятър, идващ от планината". Когато се премества в Лос Анджелис, за да стане актьор, агентът му предлага да си смени името, защото с това няма да успее да пробие, но Рийвс категорично отказва. Въпреки че вижда баща си за последно, когато е на 13 годи­ни, актьорът държи на името, което са му дали и се гордее с него.

Майката има още четири брака, но най-важен за бъдещето на малкия Киа­ну е вторият й брак с филмовия прод^ цент Пол Арън.

Когато през 1986 г. Рийвс тръгва о Торонто за Холивуд със старата си ко в преследване на неясните си мечти, именно Арън му осигурява дом и раб та. „Въпреки че баща ми беше осъден на десет години затвор за продажба и употреба на наркотици, а майка ми бе по-ангажирана в това да се омъжва и развежда, отколкото да се грижи за мен и сестрите ми, аз имах щастливо детство. Е, няколко пъти се местехме, но бях щастлив." И до днес, макар да е ми­лионер и може да си купи, която къща пожелае, Киану няма собствен дом, а предпочита да живее на хотел.

В училище той не е от най-добрите ученици, защото страда от дислексия, но това не го сломява и намира друго поле за изява, различно от науката и книгите. Прекарва часове на ледената пързалка, където тренира хокей. Позицията му в отбора е вратар, а прякорът му - Стената. Но въпреки безспорните му успехи като хокеист, красавецът никога не се е замис­лял за спортна кариера.

По-късно го изгонват от училище за непристойно поведение и той започва да работи каквото му попадне. Заради характерното му и запомнящо се лице го канят да снима реклами и участва с епизодични роли в телевизионни сериа­ли. Дори успява да се снима и във филм - „Да вярваш в мечтите". Разбрал, че иска да е пред камерата и под прожекторите, Киану решава да замине за меката на киното и да се посвети на актьорската професия.

Живот па скорост

Големият успех, който му носи световна слава и пари, е участието му в „Скорост" (1994 г.). Сякаш целият му живот е беля­зан от страстта към високите скорости. Страстен любител на моторите, Рийвс обича да кара бързо през нощта, без фа­рове. И въпреки че катастрофира тежко и чупи няколко ребра, все още не се е отказал от опасното си хоби.

През 90-те години той редува силни и слаби роли, като същевременно тъжният му и загадъчен външен вид му спечелва все повече почитатели и най-вече почитателки! В „Дракула" на Копола, Киану е почти заличен от блес­тящото участие на Гари Олдман, докато в „Адвокат на дявола" успешно парт-нира на легендата Ал Пачино. Самият Пачино е силно впечатлен: „Понякога беше плашещо да се играе с него. Той до такава степен се сливаше с образа си, че имах чувството, че наистина е обладан от някаква тъмна сила!"

Ролята, която променя Киану като актьор и като човек, е на принц Сид-храрта в „Малкият Буда". Въпреки че филмът не придобива голяма попу­лярност, критиците и продуцентите

забелязват новия талант и предложени­ята за роли към екзотичния красавец не спират. Той печели ролята на Чарли Шийн в култовия „Взвод", но се отказва поради жестокостта на сцените, които трябва да заснеме.

Целият свят научи името му покрай филма на братя Уашовски „Матрицата". Режисьорите избират него, като преди това са прослушали Брад Пит, Джони Деп и Леонардо Дикаприо. „Когато отидох­ме да говорим с него, се опитахме да му разкажем с няколко думи какво е това чудо „Матрицата". Той ни гледаше със студените си, почти безизразни очи и каза: „Да, разбирам". Тогава решихме, че това е Нео."

Трилогията прави Рийвс истинс­ка звезда, а след като някой е известен, целият свят иска да знае всичко за него. Но за разлика от повечето звезди, Киану мълчи. Почти нищо не се знае за личния му живот. Приписвали са му връзки с всяка екранна партньорка - Уинона Рай-дър, Сандра Бълок, Чарлийз Терон... След като нито един слух не беше потвърден, жълтата преса започна да тръби, че Рийвс е бисексуален, но тези клюки не бяха удостоени с внимание от актьора. Въпре­ки спокойната повърхност, се оказва, че личният му живот е истинска трагедия. След като дълго време до него нямаше нито жена, нито мъж, се разбра, че Киану ще става баща, а щастливата майка е приятелката му Дженифър Сим. През 1999 г., когато „Матрицата" шестваше победо­носно по световните киносалони, детен­цето на звездата се роди мъртво. Въпреки мъката, родителите й дадоха името Ава и я погребаха в Лос Анджелис. Само две години по-късно, през 2001 г., Дженифър загина в автомобилна катастрофа. Киану я погреба до Ава и доказа, че освен добър актьор е и много силен човек. Преживя мъката си тихо и далеч от пресата, след което се завърна на големия екран, и то с комедия - „Невъзможно твой". През тази година го гледахме в „Улични крале", а скоро предстои премиерата на последния му филм „Денят, в който Земята спря".

А ако го попитате кой всъщност е Киа­ну Рийвс, с типичното си чувство за хумор той ще отговори: „Е, ако искате да знаете кой е Киану Рийвс, в полицейските архиви пише, че той е висок 185 см, тежи около 75 кг, левак, пуши и се бои от тъмното."

kliuki.net

Мадона сменя Гай Ричи с бейзболист

Напрегнатата работа помага­ла на Мадона да преживее по-лесно развода с Гай Ричи, споделила в разгара на световното си турне попиконата в интервю мина­лата седмица. "Това, което става в личния ми живот, е много тъжно", добавила тя, подчертавайки, че е щастлива с възможността напълно да се потопи в концертите на живо пред огромна публика. На 26 ноем­ври Мадона пя в Маями, с което при­ключи североамериканския етап на турнето си "Sticky & Sweet". А на 29-и взриви Мексико сити - първия й гиг в Латинска Америка, след който идва ред на Чили, Аржентина и Бра­зилия.

Точно около тези два концерта се завихри интригата, за която мълвата пълзи от месеци: не само работата помага на Мадона в трудния житей­ски момент. Тя си има любовник и това е главната причина за разрива й с Гай. В Маями снажен цветнокож мъж от публиката подаде на певицата бу­тилка с вода. Със същия този мъж два дни по-късно Мадона била засечена в Мексико сити. Името му съвсем не е тайна - това е звездата на американ­ския бейзбол Алекс Родригес (33). Вярно е, че официално той е бил в мексиканската столица по друг повод - откриване на голям спортен център. Но срещата им с Мадона съвсем не е била случайна, коментират светски репортери. Те дори подозират, че два­мата са прекарали заедно големия се­меен празник - Деня на благодарност­та (27 ноември). Слухът за тяхната връзка тръгна още през юли, когато американското списание "Ю Ес Ун­или" хвърли бомбата, че Родригес е бил засечен да излиза по тъмна доба от апартамента на Мадона в Ню Йорк. Според същото издание двама­та били твърдо решени да запазят в тайна връзката си, докато разводът не стане факт. Това вече се случи.



kliuki.net

Гордън Рамзи е най-секси шеф

От две седмици насам британските таблоиди раздухват скандал около един от най-известните, най-богатите и най-уста­тите готвачи не само на Острова. Този път обаче интригата не се върти око­ло прословутите ругатни и безпардонно поведение на Гордън Рамзи (42), чието готварско риалити шоу "Кухнята на ада" е едно от най-гледаните в света. (У нас то се излъчва по "Нова+"). Никому неизвест­ната Сара Симъндс обви­ни прочутия шеф, че в про­дължение на 7 години е из­неверявал с нея, пък и с други жени на съпругата си Тана (33). Тя и Гордън са женени от 1996 г. и имат четири деца и никакви клюки досега не са помра­чавали семейното им ща­стие. Рамзи категорично отрече обвиненията, съ­пругата му застана твърдо зад него.

Скандалът обаче доведе и до един положителен ефект. Онлайн анкета на сайта OnePoll.com сред 4000 жени на различна възраст във Великобрита­ния за класация на най-сексапилните кулинари Гордън Рамзи излезе без­апелационно на първо мя­сто. Според говорител на сайта този резултат показ­ва, че скандалът с изневе­рите съвсем не е помрачил имиджа на знаменития го­твач. " Обяснението е про­сто - жените обичат лоши момчета", коментира го­ворителят.

kliuki.net

петък, 5 декември 2008 г.

Тодор Бакалов описа в книга любовта си към народната музика

Всички певци да излязат на сце­ната-те са важ­ни, а не моята книга" - каза развълнуван проф. д-р То­дор Бакалов, който мина­лия четвъртък представи втората част на "Антоло­гия на българските фол­клорни изпълнители" с "много музика и малко приказки". Аулата на СУ "Св. Климент Охридски" едва събра гостите на съ­битието - певците Янка Рупкина, Станка Гьокова, Илия Луков, Пенка Павло­ва, Манол Михайлов и куп запалени почитатели на българската народна музи­ка. Сред тях бе и наша съ­народничка, долетяла спе­циално за повода от Чика­го, където от дълги години живее със семейството си. Книгата на проф. д-р Ба­калов, която притежават 44 чуждестранни библио­теки, е единственото по ро­да си задълбочено и об­ширно изследване на твор­ческите биографии на на­ши фолк­лорни пе­вци и инструменталисти от миналото до днес.н Не беше трудно и не ми трябваше много време да я напиша, защото тя е в главата ми" - сподели пред "Всичко за жената" авто­рът, който повече от 50 го­дини концертира из стра­ната и по света с много из­пълнители. Като акордио-нисттой е бил на една сцена както с най-известните и прочутите, така и със само­дейци. По време на много­бройните пътувания дъл­гогодишният преподава­тел по музикална педагоги­ка в Софийския универси­тет е разговарял с тях непосредствено, провоки­рал ги е към самонаблюде-ние и оценяване на май­сторството на колегите им. Затова творческите им по­ртрети са написани правди­во и искрено, а между редо­вете се чете огромният възторг и преклонение на проф. д-р Бакалов пред та­ланта на изпълнителите. Въпреки че познава в де­тайли личния живот и бит на своите герои, докторът по музикознание смята, че "не е важно с кой крак се е спънал артистът, а какво е оставил на хората..." Във втората част на Ан­тологията авторът е доба­вил два нови раздела- "Вид­ни акордионисти" и "Младата смяна". И в нея, както и в първата, стилът му на места е почти разговорен, а на други - строго научен. Целта на вдъхновения из­следовател е не да има "за всеки по нещо", а да може читателят непринудено да осмисли и възприеме напи­салото. "Не отделна глава, а цяла книга заслужава все­ки от изпълнителите, включени в Антологията ­смята професорът, който през последните 5 години преподава философия на изкуствата в Тараклийския университет в Молдова. Някои от тях са учили до 8 клас, но знаят повече от мен. В Живота знаят какво кажат и кога да замълчат. А на сцената понякога така ме изненадват със своите импровизации, че от вълне­ние съм спирал да свиря, за да ги слушам."


kliuki.net

Материалното момиче запази богатството си

Мадона получи бърз раз­вод от Гай Ричи, но тя все пак ще трябва да развърже кесията си, съобщи в. "Ню Йорк дейли нюз". Краят на 8-годишния брак между американската поп певица и актриса Мадона и британ­ския кинорежисьор Гай Ри­чи беше обявен официално на 20 ноември от съдия на Върховния съд в Лондон. Гай Ричи твърдеше, че не иска дял от богатството на бившата си съпруга (а то е около 450 млн. щатски до­лара), но държи на попечителство върху дветемомчета Роко (8) и осиновения Дейвид (3). 12-годишната Лурдес, дъщерята на певицата от връзката й с фитнес ин­структора Карлос Леон, остава да живее са­мо с майка си. По силата на постигна­тото спора­зумение за съвместно попе­чителство заради грижите около момчетата на Гай Ри­чи му се полагат до 15 000 долара на месец. Първона­чално Мадона искаше да отглежда синовете си в Ню Йорк. От своя страна Ричи настоявал те да са при него в Лондон. Според договоре­ния компромис Роко и Дей­вид ще прекарват една част от времето в САЩ, а друга във Великобритания. Засе­га не се съобщава колко дълги ще са престоите на момчетата в двете държави и колко чести ще са пътува­нията. Първоначално Гай Ричи предвиждаше да си ку­пи къща в Ню Йорк, за да може там да се среща с де­цата си. Условията по развода ще се доуточняват до края на годината. Според неназо-ван източник Мадона е много щастлива, че се е из­мъкнала лесно от 8-годищ-ния брак и вероятно ще се съгласи да плаща сравни­телно скромната издръж­ка.


kliuki.net

Ейми Уайнхаус чупи брачните окови

В понеделник Ейми Уайнхаус отново бе закара­на по спешност в болница. Според британските та­блоиди причината е припа­дък след полъщането на големи дози наркотици и алкохол. Това станало след бурен скандал по телефона между певицата и съпруга й Блейк Фийлдър-Сивил, с когото Ейми възнамерява да скъса веднъж завинаги след година и половина брак. Официалната версия за поредното й влизане в болница е странична реак­ция на предписаните й лекарства. Но вече никой не хваща вяра на подобни оправдания. Ейми Уайнхаус обяви миналата седми­ца, че ще се разведе с Блейк.

Това стана по-малко от ме­сец, след като той излезе от затвора, където прекара почти година по обвинение в нападение срещу собстве­ник на кръчма. След осво­бождаването му Блейк вед­нага постъпи в клиника за лечение на зависимости. Ейми Уайнхаус не отиде на посещение в клиниката и така подхрани слуховете за раздялата им. Тя проговори пред британския седмич­ник "Нюз ъв дъ уърлд", след като стана ясно, че Блейк се е сближил с гер­манската манекенка Софи Шандорф:
"Бракът ни свърши. За нас няма път назад. Той ня­маше перспектива. Бяхме заедно само заради секса" -заяви тя. "Ейми отдавна знаеше, че съпругът й под­държа връзка с манекенка­та", сподели близък на певицата. Тя била толкова бясна, че дори не позволява­ла да се споменава името й. Въпреки раздялата, Ейми Уайнхаус е платила сметка­та на съпруга си в клиника­та, която е 30 000 лири. Семейството й никак не одобрява това нейно решение. Близките на певицата се надяват тя окончателно да прекъсне контактите си с Фийлдър Сивил, защото мислят, че той й влияе па­губно и хвърлят върху него вината за пристрастяването й към дрогата и алкохола.

kliuki.net

Майкъл Джексън пак се спаси от Темида

В последния момент Май­къл Джексън избегна нов сблъсък с Темида, пости­гайки извънсъдебно спо­разумение с принца на Бах­рейн, който го съдеше за се­дем милиона долара в Лон­дон. В поне­делник Джако трябваше да се яви лично в съда, но бе ин­формиран от адвокатите си, че двете страни са се договорили и до процес ня­ма да се стиг­не. Както в. "Всичко за же­ната" писа в миналия брой, вторият син на краля на Бах­рейн шейх Абдула бен Хамад ал Халифа заведе срещу певеца дело за нарушаване на договор. Майкъл Джексън му обещал, че ще издаде албум за звукозаписната ком­пания на шейха, както и да напише автобиография и да играе в музикална комедия. Джако отрича да има сключен договор с принца и заяви, че получените пари са били "подарък". Бившият Крал на попа не е издавал албум от 2001г., когато излезе слабо прода­ваният "Invincible".

Междувременно стана известно, че Майкъл Джек­сън е приел исляма на церемония в имението на свой приятел в Лос Анджелис. Сега той вече се казва Микаил, след като отхвърлил предложеното име Мустафа. В церемонията, с която Джако приел исляма, е участвал имам.

kliuki.net

Българският балет празнува 80-и рожден ден с „Копелия”

Българското балетно изкуство отбелязва своя 80-годишен юби­лей с постановката "Копелия", която се игра пре­миерно в петък вечер. Спектакълът, режисиран от ръководителя на Нацио­налния балет Бисер Дея­нов, блести със своята сце­нография и костюми (дело на художника Иван Савов) и с прецизния кастинг на трите състава. "Идеята ми беше да запазя приказната фабула на сюжета, но да по­стигна една съвременна ди­намика, като вплета красо­тата на класическия танц казва Бисер Деянов. - Нане­съл съм върху старата по­становка малки съкращения, които не допринасят за развитието на действието. Танцувалната музика, как­то и забавният характер на историята са гаранция за дълъг живот на спектакъ­ла, който е адресиран към всички възрастови групи." В образа на Сванилда се ре­дуват великолепните при-ми Диляна Никифорова и Веса Тонова и свежото по­пълнение в трупата Анита Манолова, която прекрас­но се справя с ролята. Във Франц се превъплъщават Никола Хаджитанев, Емил Йорданов, Иван Георгиев, а премиер солистите Ясен Вълчанов и Росен Канев и солобалетистът Йордан Кръстев - в Копелиус. Идеята за този своеобразен диалог на сцената между двете поколения танцьори, който цели приемственост, е на Бисер Деянов.

На 28 февруари 1928 г. АнастасПетров(1899-1978) поставя в Софийската опе­ра шедьовъра на Лео Делиб "Копелия", който се запис­ва в историята на родния ба­лет като първото предста­вление на професионална сцена. Младият хореограф скоро се е завърнал от Бер­лин, където е учи в класи­ческата руска пнсола на Е.П. Едуардова, но е усвоил и тънкостите на пластич­ния немски танц. До 1961 г. той играе в Софийската опера, като успоредно и преподава в създадената от него балетна школа. В про­дължение на повече от 4 де­сетилетия Анастас Петров оформя цялостния облик на българския балет- автор е на постановки, концертни програми и танци в около 100 опери.

За последен път „Копелия” е в афиша на Софийската опера през 1978г.

kliuki.net

„Оркестър без име” гастролира в София веднъж месечно

"В миналогодишно допи­тване десетки хиляди бъл­гари посочиха "Оркестър без име" като най-любимия им български филм и зато­ва реших да го поставя на сцена" - каза режисьорът на едноименния мюзикъл Борис Панкин. Миналия четвъртък специални го­сти на премиерата в Плов­дивския театър бяха по-пзвездата Маргарита Хра-нова, изпълнителка на ем­блематичната песен "Оста­ваме", и актрисата Катето Евро, изиграла капризната Рени. Въпреки че почти це­лият творчески екип на филма бе поканен на пър­вото представление, един­ствено двете дами присъстваха на него. Пловдив­ската публика обаче, изку­пила билетите месец преди спектакъла, посрещна с възторг премиерата. Ре­жисьорът се надява атрак­тивната продукция да се превърне в едно от съби­тията на театралния сезон. За да бъде видяна от повече хора, постановката ще го­стува поне веднъж месечно в София.

За мюзикъла "Оркестър без име" Борис Панкин, който има опит с този прия­тен за възприемане, но тру­ден за правене жанр ("Ко­са" в театър "София" и "Ах, този джаз" в Народ­ния), е събрал мощна трупа от 35 актьори. Силата й далеч не е само в нейната мно­гочисленост, а в забъркана­та амалгама от енергия, талант и професионализъм на различни поколения. В ролята на Велко влиза мла­дият и амбициозен Мариан Бачев. "Този мюзикъл ми върна вкуса към театъра" -сподели актьорът, който напоследък се изявява като комик в "Шоуто на Слави" и работи в дублажа. В кожа­та на неотразимата Рени влиза ­сителка на "Аскеер" замо-носпектакъла й "Дневни­кът на Бриджет Джоунс". A Ангел Георгиев-Ачо играе похотливия кръчмар Миташки. „Той е живата връзка с онова време - казва режисьорът. - Освен това Ачо е бил приятел на сцена­риста на филма - писателя Станислав Стратиев, и ни помогна да претворим неговия дух в спектакъла." В постановката участва и ак-тьорският клас на проф. Надежда Обкова от Плов­дивския университет. На сцената артистите изпъл­няват 16 златни български хита от 80-те години и тан­цуват по хореографията на Боряна Сечанова, стожер на«балет "Арабеск".
"Беше време тази култо­ва кинокомедия да получи своя сценичен живот - смя­та Панкин. -" Оркестър без име" е история за вечната човешка мечта за полет на крилете на успеха чрез му­зиката."

kliuki.net

Руши пя на бис чужди парчета със своя група

След успешните концер­ти на ДесиСлава, Графа и Анелия, артистът певец Руши Видинлиев бе поред­ната звезда в българското издание на "Mad Secret Concert by Coca Cola". Как­то винаги организаторите от MAD TV държаха в тайна мястото на концерта до по­следно. Дори поканата бе енигма. Реших кръстосло­вицата в нея и научих: шоу­то ще е в Биологическия факултет на СУ "Св, Кли­мент Охридски". Екипът ни с нетърпение очакваше за­връщането на певеца на го­лямата сцена след 2-го-дишното му музикално "бягство". Първите редове на ВИП зоната пред сцена­та бяха окупирани от раз­горещени фенки. С възгла­сите "Руши, обичаме те!" и "Руши, ти си върхът!" те не спряха да подгряват ат­мосферата. Превъзбудени за старта бяха и приятел­ката на Руши - топмоделът Таня Илиева, Калин Вель-ов, Мария Илиева, ЛиЛана, Краси от D_2...

След началните акорди на собствената му банда се появи и Руши, който през последните 8 години пре­мина от поп-денс към софт пънк и поп-арт. В дънки и карирана риза с папийон­ка, артистично рошав, той откри шоуто с "метализи-раното" си авторско парче Post Sleep". То е от еднои­менния му нов албум, чия­то музика ни връща към де­сетилетието на хипитата и към 80-те години. Една след друга Руши заби 13 любими песни на чужди изпълнители според "зако­ните" на MAD TV. Прозву­чаха хитове на Джъстин Тимбърлейк, "Ред Хот Чи­ли Пепърс", Лени Кравиц... Силно впечатли акапелно-то трио на "Jam" на Майкъл Джексън с участието на Нина Николина, която вплете фолклорни моти; ви, и на Скилър, който им­провизираше "басовете". Руши нагорещи страстите с парчето "I'm Afrald.M Americans" на Дейвид Бауи, като вплете във фи­нала "God Is Bulgarian". Кулминация бе авторското му парче "II Rltmo Del Mlo Cuore", миксирано c хита на Бритни Спиърс "Gimme more". За финал певецът представи уникална вер­сия на "Word up" на Cameo в дует със Среброто от бив­шата формация "Братя Мангасариян". Публиката, изпрати "тайната" звезда с бурни аплодисмента! Петминутното скандиране "Руши, Руши..." го върна на сцената, за да изпълни още две песни. След концерта попитах Руши за мо­тивите на музикалния му завой. "Намирам огромно удоволствие да вървя сре­щу очакванията на хората. Творчеството е процес, който върви успоредно с развитието на музиканта. Вече не се вълнувам от съ­щите неща, от които се вълнувах преди шест годи­ни."

kliku.net

"Мъжът не може да се скрие зад никаква маска"- Ива Николова

Всички тези години, през които се опитвах­ме да сбъднем синята мечта на демокраци­ята, минаха като танк през българския мъж. Те унищожиха самочувствието му, смазаха мъжествеността му, убиха сексапила му... Последните две десетилетия превърнаха уж силния пол в някакъв истеричен роб, служещ на имагинерни цели, преследващ фалшивия блясък на парите. Този образ на съвременния мъж отблъсна нежната му половинка. Той изгуби нейното уважение, въпреки че се опита да играе какви ли не роли. Мъжът не можа да се скрие зад никак­ва маска.

Цялата тази ненормална обстановка се отрази ужасно зле и на жената, защото тя също изгуби себе си. Вие знаете ли жена ли сте, мъж ли сте, дама ли сте, товарен кон ли сте, изобщо що за създание сте? Поне аз не знам какво съм, вие ако сте наясно, сте щастлив човек. Мисля си дори, че може би е дошло време днешната Ева да изчезне от лицето на земята. Звучи ви крайно, възкликвате ужасено: „Ама какво ще прави мъжът без жената, та той е съвсем загубен без нея!" Е, може би като остане без половинката си, ще се почувства по някакъв начин пълноценен и ще намери как да се оправи. Защото в тази развилняла се еманципирана, подчертавам еманципирана женска пасмина, мъжът няма шанс. Все пак не съжалявам, че съм се родила жена, защо­то в същността ми е заложено да помагам на мъжа. И аз се опитвам...

kliuki.net