вторник, 31 март 2009 г.

Приключи 19-месечното турне на Джеймс Блънт

Джеймс Блънт отбеляза финала на своето 19-месечно световно турне " All The Lost Souls" с грандиозно шоу в Атина. Турнето на "изгубените души" обхвана територията на шест континента, където с общо 186 концерта певецът и придружаващите го музиканти зарадваха хиляди фенове. Обиколката бе организирана на няколко етапа, а маршрутът на екипа включваше последователно Англия, Съединените Щати, Западна Европа, Азия, Австралия, Африка и Исландия. В средата на 2008 г. последва завръщане в Щатите за съвместно турне на Джеймс с местната любимка Шерил Кроу. Последва обиколка из Европа - на 22 февруари той пя и в София, отпразнуваики и 35-ия си рожден ден. След това трите автобуса и шестте камиона на екипа се устремиха към хладната точка на планетата Канада.
В началото на тази година, след 16 месеца на колела, Джеймс Блънт и неговата банда " нападнаха" Южна Америка за поредица от шоупрограми, подсилени от завладяващото присъствие на легендарния музикант и добър приятел на англичанина Елтън Джон.
Световното турне на Джеймс Блънт бе повод за издаването на двойния компактдиск "All The Lost Souls Deluxe Edition" който включва лайв изпълнения от концерти в рамките на турнето, няколко нови парчета, сътворени "на път", видеоклипове, интервю и емоционален документален филм за военното минало на певеца. За продължителното и вълнуващо преживяване по време на 19-месечна-та обиколка на света Джеймс Блънт коментира: " Аз и моята банда сме просто млади момчета, които пътуват и изживяват мечтата си!"
Албумите на Джеймс Блънт се разпространяват у нас от "Орфей Мюзик".

Няма коментари: