неделя, 29 март 2009 г.

Дете на Грънджа с наградата "Джеймисън"

„Парче от дъгата" ще получи приза на 31 март филмът на режисьора Стефан Чернев, който събра най-много зрителски гласове и стана победител в Jameson Short Online Award 2009. Неговата творба проследява една необичайна среща, от която се ражда нестандартно приятелство.
Церемонията ще се състои след специална прожекция в Дома на киното на 31 март, на която ще бъдат представени 10-те най-рейтингови филма от конкурса.
Стефан Чернев в момента завършва кинорежисура и публична администрация. Той е съсценарист на „Парче от дъгата" заедно с Георги Шушков. Определя се като „дете на грънджа и демокрацията", но това не му пречи да преуспява.
Онлайн конкурсът на Jameson се провежда за втори път у нас с цел българските късометражни филми да стигнат до по-широка аудитория и да се даде възможност на публиката да избере своя фаворит.
Наградата Jameson за български късометражен филм се присъди на „Три сестри и Андрей". Режисьорите Борис Дес-подов и Андрей Паунов получиха своя диплом, статуетка и парична премия от 6000 евро лично от Вим Вендерс.

Няма коментари: