петък, 3 април 2009 г.

Венета Рангелова влезе в златната класика

Поп певицата Венета Рангелова, русокосото миньонче, което с песните си навремето разтуптяваше сърцата на почитателите на дискомузиката, тиражира новия си албум "Тhe Best!". Той е част от златната им класика. Може би сърфиращите в Интернет са в час какво се случва с Венета, защото песента й "Почакай, лято", кавър на световния хит на саундтрака от филма " Флащданс", е слушана хиляди пъти. А коментарите към нея са повече от ласкателни. Навремето певицата бе част от вокална група "Стил", участвала е на "Златният Орфей", "Бургас и морето", има зад гърба си и впечатляващ брой концерти у нас в чужбина - повече от 3000. Соловата й кариера тръгва през 1984 г., когато ръка й подава композиторката Мария Ганева. Тя пише за нея песента "Обещай ми светло минало", която Венета смята за своя визитна картичка.
Сега изпълнителката на дискотечна и баладична музика и популярните й хитове "Робинзон", "Прощавай, мамо", "Следа", "Вчера"... си има собствена школа, в която обучава деца на "а"-то и "б"-та в пеенето и свиренето на пиано. Но не спира да композира и да пише текстове. Вече е събрала достатъчно за нов албум, дори му е измислила заглавието - "Утре", само че й липсват спонсори.
Най-интересното в нейната кариера е, че изчезва в момента, когато е на върха, с което огорчава и озадачава феновете си. "Сама избрах момента, защото най-, важното за мен бе да стана майка. И когато родих сина си Анджелин, нищо друго не бе приоритет за мен", споделя сега Венета. Бракът й с певеца Бойко Неделчев тръгва накриво, а и той вече е забравена горчива страница от живота й. Работата на поппевците в зората на демокрацията драстично намалява. Освен това изпълнителката остава без мениджъра си Панайот Марков-Чочо, който отдавна живее във Франция... " Вече не страдам от излишни чувства и продължавам да живея за детето си. Скоро Анджело ще навърши 15 години. Все пак осъществих детската си мечта - да получа чрез сцената любовта на хората, която още пазя. Ако нещо ми липсва, това е зарядът, с който излизах пред тях. Баща ми винаги ми казваше: "Горе главата!". Това правя и сега", споделя с оптимизъм Венета Рангелова.

www.kliuki.net

Няма коментари: