неделя, 10 май 2009 г.

БАТАШКИ С ДИАБЕТНА КРИЗА

В тежка диабетна криза изпадна пернишкият герой Янко Баташки - Лудия. Той е в ареста на Националната следствена служба, след като бе задържан показно от барети в столичния кв. "Овча купел" за рекет и грабеж. Зад решетките обаче здравословното му състояние се влошило и се наложило по спешност да бъде транспортиран до лечебницата на столичния затвор. Адвокатите на Баташки настояли той да е в МВР болница, но получили отказ, защото имало опасност Лудия да избяга оттам.
Много е зле и се страхуваме за живота му. Последните изследвания посочиха ниво на захарта 23, което е много над допустимото. Може да изпадне в диабетна кома. Имаме и експертиза, според която здравословното му състояние е такова, че не позволява да бъде в ареста, но никой не я взе под внимание заяви пред "Експрес" адвокатът на Баташки Соня Мангърова.
Янко Лудия влезе за пореден път в полезрението на полицията малко след като срещу него бе произнесена присъда от 7 години за отвличане. Тогава той обяви , че ченгетата го следят и подслушват телефона му. До последния му арест се стигна, след като влезе в столичното заведение "Дивака" на ул. "Христо Белчев" заедно с още четирима души и "респектира" криминално проявения посетител Марио, по-известен с прякора Питбула. След кратка размяна на реплики и удари Ваташки излязъл победоносно от заведението с плячка от 1000 лева, пистолет и ключове за "Мерцедес"-а на Марио, паркиран отпред. Малко по-късно решил да върне колата. До пререканията се стигнало, след като Марио се опитал да провали сделка на Янко Лудия и така го вбесил. В криминалните среди Марио е известен и с това, че е "ухо" на полицията и дава информация. Той е подал жалба за побоя в "Дивака" два дни след случката. Дотогава се е надявал, че проблемите му с Янко ще се изяснят от само себе си и не е искал да се набива на очи. Пистолетът е бил законно притежаван и това е била единствената причина да се оплаче, разказаха запознати с пререканията между Ваташки и Питбула.

Няма коментари: