неделя, 10 май 2009 г.

ПЛАМЕН ЮРУКОВ: СВАЛИ СИ МАСКАТА, МАРТИНЕ

В открито писмо ДО Мартин Димитров легитимният лидер на партията Пламен Юруков го призова "да погледне смело чудовището (Иван Костов) до себе си и то ще се стихне". Предупреждава го също за отговорността, която поема, като работи не за силен СДС, а за неговото разбиване. В прав текст му казва, че извършва/ незаконни действия.
Няколко часа преди това на самозвана сбирка, в присъствието на доведени от провинцията клакьори, дори при липсата на кворум Юруков и още 9 души, сред които заместник-председателите на партията Пламен Радонов, Димитър Димитров и Дора Христова, депутатите Иван Колчаков, Марио Тагарински и Димитър Йорданов, местните лидери Иван Кънев и Янко Велев, бяха обявени за изключени.
Радонов, който е бивш заместник-министър на отбраната, определи случващото се като метеж, който няколко човека се опитват да направят в СДС. Той е убеден, че партията му ще се яви на изборите за членове на Европейския парламент, на избори за 41-во Народно събрание на България достатъчно укрепнала и достатъчно силна, заедно с партньори и със собствената си регистрация. Според Дора Христова група смешници продали се за финикийски знаци на Костов, се опитват да му подарят партията. "Аз почитам християнските празници, нека да мине Гергьовден, тогава те ще разберат, че никой не ги подкрепя, освен техния кукловод Костов", лаконична бе пред Христова.
"Какви са тези артисти, които са докарали в "Красно село", смееше се варненският депутат Димитър Димитров, знаят ли какво ще се случи с тях, когато идем истинските седесари там!?"
Фарсът с "изключването" става само 4 дни след като съдът отказа да регистрира Мартин Димитров като лидер и след като от Централната избирателна комисия за европейските избори (ЦИКЕП) обявиха, че Радонов е внесъл всички необходими документи за регистрацията на СДС за самостоятелно явяване.
В момента разположението на силите е следното. Зад Димитров са само три организации - Плевен, Бургас и Пловдив - област. При това те не са единни. Мощните софийска, варненска, великотърновска, пловдивска, русенска и старозагорска организации са зад легитимния лидер Пламен Юруков. В близките дни Юруков се да влезе В cuнята централа и оттам да обяви състав на кризисния щаб, който ще организира дясната коалиция, която ще се яви под марката СДС на изборите. Почти вече е сигурно, че към нея ще се присъединят от ВМРО, Гергьовден и Новото време. За тази коалиция единствената пречка досега бе ДСБ.

Няма коментари: