четвъртък, 11 юни 2009 г.

Руският бал отново благотворителен

Едно от най-бляскавите събития на родния хайлайф - Руският бал, отново бе под знака на благородна кауза приходите от продадените места и търговете на произведения на изкуството са за благотворителни инициативи, чийто член е и организаторът на проявата - Евгени Минчев. По червения килим в хотел "Шератон" минаха жените и мъжете, за които се говори. С чаша шампанско те побъбриха, преди да заемат местата си на тържествено подредените маси, които се "огъваха" от скариди, сьомги, ягоди, водка "Руски стандарт" и амброзиите на "Едоардо Миролио" - бели и червени специални селекции, приготвени лично за Евгени. На резултата от успеха лично се наслади синът на винения и текстилен бос - Франко Миролио.
Сред най-щраканите от фотографите бяха отвлеченият бизнесмен Киро Киров и синът му Иван, чието присъствие се превърна и в сензация на третото издание на бала. На т. нар. Кралска маса беше и залятата с киселина Петя Стаевска в компанията на Светослава и Димитър Тадаръкови. Петя отново показа, че е мъжко момиче - бе ослепителна в рокля от сатен с цвят на злато. Напук на кризата, която впрочем за мнозина е добре дошла, гостите се забавляваха по царски не без доказаното умение на водещия -организатора на Руския бал Минчев. Сред неговите гости бе шефът на финансовата комисия към общината Орлин Алексиев, придружен от зам. кмета по културата. Алексиев връчи отличието Светска личност на 2008 година в категорията Бизнесмен на притежателя на верига бижутерийни бутици "Валентин" - Валентин Михайлов. Бизнес дамата стана Лили Червенякова за своята благотворителна и меценатска дейност. В категорията Дебют бе отличен
младият бизнесмен Росен Георгиев, в чийто ресторант продължи купонът след бала. Високият приз за бизнес дама на годината получи Силвия Митева. Цяла маса бяха ангажирали топ моделите на "Ивет фешън". Те жужаха кокетно заедно с шефката си - хубавата Ивета Григорова, представителката на модна агенция. Стела Йосифова - мис Кралица на красотата и Йордан Йосифов - шеф на агенцията. Всички вкупом аплодираха изпълненията на Софи Маринова, която се появи с изгората си Дачо, на дуетните й песни с Устата и на руските хитове, които изпя специалната гостенка на бала Валентина Громико.
Един от най-щедрите дарители бе пластичният хирург д-р Ангел Енчев. Той смело наддаваше и купи на търг картината на Мис България 2009 Антония Петрова, рисувана по време на престоя и в къщата на „Вип Брадър”. Отново с благородна цел бе продадена и безвъзмездно предоставената картина на Едмонд Демирджиян. Росица Иванова, която също има короната на Мис, бе за трети път дама на Евгени. Мирела Ненчова, Ивана Скендерова, Весела Мирянова, Анелия Раленкова, Анелия Петкова и още куп стилни дами украсиха невероятната феерия от елегантност и лукс. Още в началото на празненството Евгени Минчев прочете поздравителни писма от министъра на здравеопазването д-р Евгени Желев почетен патрон на бала, от министъра па културата на Руската федерация Александър Авдсев. от руския посланик Юрий Исаков и от лорд Антъни Сейнт Джонъф Блетсо.
Следващото събитие на Евгени Минчев, което елитът очаква с нетърпение, е неговият 46-и рожден ден, който ще се празнува в къщата на „Вип Брадър”. Броят на местата ще се равнява на годините му. Повечето от тях вече са продадени пак с благотворителна цел.

Няма коментари: