четвъртък, 11 юни 2009 г.

"Левски" трагичен преди голямото дерби

"Левски" е ужа сяващо слаб дни преди голямото дерби с ЦСКА, което ще има решителен характер в борбата за титлата. С трагична игра"сините" цяла пролет мъчат и себе си, и своите привърженици и това бе потвърдено при измъчената победа над "Сливен".
В отбора има явна криза, играчите са разколебани, нарушена е отдавна връзката между ръководството, треньора и феновете. Въпреки пламенните ораторски опити на Тодор Батков по залите в НДК да заздрави поне малко отношенията между началници и фенове на "Герена", атмосферата в клуба и около него продължава да е тягостна. За капак на всичко дойде и втората контузия Георги Иванов - Гонзо, който ще пропусне мача с ЦСКА, както и срещите до края. Без Гонзо в момента "Левски" прилича на средняшко провинциално отборче, което трудно би спечелило дори и място за евротурнири-те. Интригата за титлата можеше почти да приключи още след мача със "Сливен", но "сините" на бяха спасени от шанса и съдията, които не даде минимум една чиста дузпа за гостите. Треньорът Емил Велев отново втре-щи обществеността с изявлението, че "Сливен" рядко били минавали центъра... Да се чуди човек дали Кокала е бил край тъчлинията или на някоя празнична гергьовска софра... Феновете на "Левски" пък продължават да изпитват омраза към Велев, която се породи още с уволнението на Станимир Стоилов. Друга голяма слабост при сините" е тяхната огромна зависимост от Гонзо, което доказва ниското ниво на отбора. При това състояние на "Левски" шансовете му в мача с ЦСКА са единствено в особената природа на дербитата, чиито изход по принцип е трудно предвидим.
Лко се съди по играта на ЦСКА и 10-те поредни пооеди, тимът на Любослав Пенев изглежда големият фаворит за шампионската титла. "Червените" имаха смазващо предимство и при тежкото гостуване на "Черноморец", което спечелиха само с 1:0 заради множество фрапантни пропуски. Засега това е слабото място на шампионите, което някъде може да им изиграе лоша шега. Иначе като стил на игра ЦСКА е с класа над всички останали в "А" група, включително и "Левски". Красимир Ба-лъков също се поизложи с коментара си за мача. Вместо да е доволен, че не падна с 4-5 гола, бившият голям играч каза, че гостите спечелили мача при единственото си по-сериозно положение... Дано Балъков - един професионалист и човек с европейско мислене, не вземе набързо да се слее с манталитета на повечето ни футболни хора.

Няма коментари: