четвъртък, 11 юни 2009 г.

Виртуозният цигулар Нейджъл Кенеди идва пак

Виртуозът на цигулката Найджъл Кенеди отново- идва на българска земя на 15 юни, когато в рамките на ежегодния Салон на изкуствата ще изнесе гала концерт в зала 1 на НДК. Британският изпълнител идва в София по покана на АРТ БГ. Найджъл Кенеди ще свири пред българска публика заедно с четирима блестящи музиканти, с които сформира "Квинтета на Найджъл Кенеди". Петимата ще представят новия си албум "A VERY NICE ALBUM" - едно незабравимо музикално пътешествие, вдъхновено от джаз, рок и фолклор.
"A VERY NICE ALBUM" показва възможностите на всеки един от участниците в квинтета. Благодарение на своята брилянтна техника, уникален талант и обаятелна личност, Найджъл Кенеди се чувства еднакво комфортно, изпълнявайки както класическа музика, така и съвременен джаз. Повече от 25 години той се радва на огромен успех и несъмнено е един от най-емблематичните цигулари на всички времена. Носител е на престижни отличия като наградата за "Изключителен принос към британската музика" на Британските музикални награди от 2000 г. и "Изпълнител на годината" на същата церемония.
Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на НДК на цени от 30 до 80 лв. предвидени са и Вип места на специални цени.

Няма коментари: