четвъртък, 11 юни 2009 г.

Фернандо Алонсо мечтае за титла

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо вярва, че може да има успешен сезон. Тази година битката за титлата върви абсолютно срещу всякаква логика, след като грандовете "Ферари" и "Макларън" се представят повече от отчайващо. За сметка на тях нагоре вървят тимове като "Браун ОР" и "Ред Бул", които никой не слагаше в сметките. "Въпреки че досега имам само 4 точки, не се отчайвам. Целта ми е във всяко състезание да съм в зоната на точките и по възможност по-нагоре, за да мога в решителната фаза да съм на добри позиции. Болидът ни се развива добре, което ме прави оптимист", каза Алонсо. В подкрепа на испанеца се изказа и Дейвид Култард. "Алонсо е доста по-добър пилот от Райконен например", каза Култард. В същото време легендата Михаел Шумахер се опитва да даде кураж на "Ферари". " Никога не си позволявайте да отписвате "Ферари". Вярно е, че сега положението никак не е добро, но разликите в точките все още не са големи. Във "Ферари" рязко трябва да се подобри организацията", смята седем кратният световен шампион. Тимът на "черните кончета" направи ужасяващ старт на сезона, след като след три старта не е спечелил дори точка.
Собственикът на "Ред Бул" Дитрих Матешиц пък е много доволен от своите пилоти Себастиян Фетел и Марк Уебър. "Това са великолепни пилоти, а забравете, че можем да продадем Фетел", отсече босът. Немецът спечели Гран При на Китай и влезе в битката за първото място в генералното класиране. Босовете на "Мерцедес" пък нападнаха своите ортаци от " Макларън", че болидите им на този етап не са конкурентни.

МИА ФАРОУ ОБЯВИ ГЛАДНА СТАЧКА

Популярната холивудска актриса Миа Фароу обяви гладна стачка в знак на солидарност с жителите на Дарфур. Бившата съпруга на Уди Алън вече започна да гладува и ще продължи да протестира, докато здравето й позволява. Лекари предполагат, че само на вода Фароу ще може да издържи около три седмици.
Дарфур се намира в западен Судан и е район на въоръжени между етнически конфликти между правителствени части, неформални правителствени арабски въоръжени отряди и въстанически групировки на местното негроидно население. Властите на Судан жестоко потушиха въстанието в Дарфур и сега продължават борбата срещу чернокожото население в региона. По данни на правозащитни организации от 2003 година насам в Дарфур са загинали около 200 хиляди души, а бежанците са 2,7 милиона.
Миа Фароу от дълги години се занимава с благотворителна дейност и събиране на средства в помощ на децата в регионите с хуманитарни катастрофи: в Дарфур, Ангола, Конго, Хаити, Чад и Нигерия. Тя е участвала в над 50 филма, а от 2000 година е посланик на добра воля на ООН.

МЛАДИЯТ МЪЖ НА ХОЛИ БЕРИ Я ДЪРЖИ ВЪВ ФОРМА

Холи Бери беше избрана за най- сексапилната жена на планетата от мъжко списание, а след това и за най- сексапилната цветнокожа жена, с което предвари Бионсе, Тайра Банкс, Алиша Кийс, Риана и Джанет Джексън. Холи има всичко, за да бъде харесвана, а и няма съмнение, че я чакат много хубави дни занапред. Скоро ще видим нов филм с нея - по истинската история на Дорис Пейн "Коя е Дорис Пейн'7, за жената, която цял живот сега е на 77 се е занимавала активно с кражби на скъпоценни камъни.
Родена е на 14 август 1966 г. в Кливланд, щата Охайо. Пълното й име е Холи Мария Бери. Тя е първата афроамериканка, получила "Оскар" за главна женска роля през 2002, за "Балът на чудовищата" на Марк Форстър. Дъщеря е на чернокож лекар и бяла медицинска сестра. Родителите се развеждат, когато е на 4 години, и тя е възпитана от майка си. През 1986 г. става подгласничка на Мис САЩ,, а още на 14 е Мис Тийн (съкратено от тийнейджър). На конкурсите за красота забелязват харизмата й и таланта на актриса. И приказката за Пепеляшка става истинска за нея.
Кариерата си започва като манекенка, но още през 1989-а се снима в сериала "Живи кукли", а през 1991-ва -в нашумелия филм на прочутия чернокож режисьор Спайк Ли. Следват "Последният бойскаут", "Бумеранг" /с Еди Мърфи/. Големият й успех идва през 1999 г., когато изиграва ролята на Дороти Дендридж - първата чернокожа актриса, номинирана за "Оскар" през 50-те години. Холи Бери успява да се пребори с Уитни Хю-стън и Джанет Джаксън за изкупуване на правата върху нейната биография и ангажира режисьорката Марта Кулидж за телевизионния филм. Тук за пръв път освен голяма актриса се показва и като ослепителна красавица. За изпълнението си получава престижния "Златен глобус" през 2000 г. "Тази награда е за всяка неназована и неизвестна жена с цвят на кожата като моя, която също като мен може да стане победителка, защото вратата днес вечерта беше отворена", заявява Холи Бери на церемонията в Лос Анджелис. През същата година голяма популярност й носи и ролята на момичето-мутант от филма "Хора X". На следващата година участва с Джон Траволта в екшъна "Риба-меч". Тя е момичето на Бонд /в 20-ия филм за Агент 007, изпълнен от Пиърс Броснан/. За най-недооценен филм със свое участие смята "Да загубиш Исая", в който играе с Джесика Ланг. Мечтае да получава сценарии, написани специално за нея - също като" Джулия Робъртс, Камерън Диас, Гуинет Полтроу и Сандра Бъ-лок.
През 2004 г. получава антинаградата "Златна малинка" за изпълнението си в "Жената котка". Когато се явява на церемонията да си получи отличието, размахва престижния "Оскар", отреден й 2 години по-рано. Чаровната красавица ще се покаже пред света на корицата на майския брой на месечно списание за мода, за което дава интервю. Интимната партньорка на канадския топмодел Габриел Обри, която преди година му роди дъщеричка, разказва за битието си в момента: " Заниманията ми са доста скучни. За да не срещам папараци, каквито не мога да понасям, пазарувамвсичко за Нахла по интернет. Не ходим никъде, нищо че Габриел настоява да излизаме. Имам 33-годишен мъж до себе си/тя е на 42 / и това ме кара да се чувствам страхотно."
"Да гледаш бебе никак не е лесно, но това е най-хубавото нещо, което човек може да направи", казва Холи и подчертава, че много внимава за здравето си. защото не иска да свърши в болница. Заради диабета, който й е открит преди 20 години, спазва строг режим. Диагнозата се поставя, когато по време на снимките ,на "Живи кукли" през 1989 г. едва не умира от диабетна кома. Оттогава до ден-днешен актрисата отделя сериозни средства за подпомагане на деца с диабет.



• Имала е интимна връзка с Уесли Снайпс, но се разделят поради неговата бруталност. Загубва 80% от слуха на дясното си ухо вследствие на жесток побой. Отчаяна, навремето мисли да се самоубие.
• През 2001 г. се омъжва за певеца на ритъм енд блуз Ерик Бенет.
• Имала е брак /сключен през 1992 г./ и с бейзболната звезда Дейвид Джъстис. Развежда се поради тормоза, който той й налага.
• От 2005 г. живее с канадския манекен Габриел Обри, от когото ражда първото си дете - момиченцето Нахла, на 16 март 2008 г.

Бионсе заразена от синдрома на Джако?

Сайтът за светски новини ТМ2 пише за видими и цялостни промени във физиката на прекрасната Бионсе. В кратка, но шокираща публикация се твърди, че кожата на певицата посветлява все повече и това се вижда много ясно с рекламите. Коментарът на ТМ2 е, че очевидно, след като стана много известна, за да се хареса на публиката, звездата е решила да омекоти тъмния си тен.
Дано все пак хубавицата не последва всички стъпки на Майкъл Джексън, които го преобразиха до неузнаваемост. В крайна сметка тенът му посивя и почти изгуби носа си. Според една от версиите певицата засега не се е подлагала на мъчителни процедури, а кожата й побелява на фотосесиите благодарение на талантливите гримьори. Така или иначе, евентуалните намерения да изглежда-като бяла жена са излишни, коментират фенове, които харесват Бионсе такава, каквато е.

Дани Бойл спасява малката индийка

Има сериозна надежда, че аферата "Рубина Али" ще е с щастлив край. Преди дни световните медии разтръбиха, че бащата на момиченцето от "Беднякът милионер" възнамерява да го продаде, за да спаси семейството си от мизерия. Режисьорът и продуцентът на лентата, спечелила 8 оскара, решиха да вземат необходимите мерки да помогнат на детето. Те ангажираха социален работник, който да се грижи за детето ."Искаме да защитим за дълго време напред интересите на Рубина и на нейния партньор във филма Азхарудин Мохамед Измаил, които бяха фантастични актьори. Ще осигурим сума, достатъчна за образованието им и за издръжката им до навършване на пълнолетие. Социалните служби ще са отговорни за правилното и целенасочено
харчене на парите , каза режисьорът Дани Бойл. 9-годишната Рубина не си дава сметка за опасността, която я грози от страна на баща й и по нищо не си личи да му се сърди.

Кали мрази класиката в музиката и секса

Освен с музика, Кали обича да се занимава и с екстремни спортове и се опитва да води природосъобразен начин на живот. Може би защото е израснала на село с дядо и баба, тя признава, че е човек номад може да живее няколко дни без вана и джакузи, но природата й дава много енергия и положителни емоции. Обича да язди коне, през зимата кара ски и кънки, а отскоро има и книжка за моторист. Откритият и чист характер на Кали проличава и в обзавеждането на дома й. Той е много светъл, приветлив и изчистен от излишни дребни предмети, килими и покривки. Мебелите са правени по поръчка и са умишлено състарени. Това според домакинята внася уют и топлина в дома и напомня за къщата на село. Подът е покрит с естествен паркет с цвят на тъмен орех. Такъв е и цветът на голямата маса в трапезарията, а столовете са покрити с тъмна естествена кожа. Откакто живее с новия си приятел, Кали се стреми да създаде традиция всички да сядат на масата заедно в определен час. В уютната кухня певицата приготвя вкусни манджи на двамата мъже вкъщи. Обича да готви всичко, но по книга и признава, че импровизира предимно с подправките. Най-голямата гордост на домакинята обаче са погачите и баниците от домашно точени кори. Тях Кали приготвя само за специални гости, защото отнемат много време, а и цялата кухня побелява от брашно. Най-голямо място тук заема хладилникът. Той е покрит с магнитчета, донесени като сувенири за спомен от различни страни по света.
Най-малката стая е спалнята. Тя е решена в червено, което казват поддържа сексуалното желание. Пердетата и чаршафите са в класическите черно и бяло.
Кали обаче призна, че мрази класиката в секса и в музиката. Обича да има разнообразие и да експериментира, за да се поддържа интересът жив.
Когато си почива, Кали обича да гледа телевизия и признава, че това е единственото нещо, без което не може. Затова телевизорът заема централно място в хола. Любовта и носталгията към живота на село проличават и от голямата кожа на крава, покриваща част от пода в хола. Тук е и личната библиотека на певицата. Тя също е правена по поръчка и е умишлено състарена. В центъра има голям старинен часовник. Любимата литература на Кали са историческите книги и хроники.
Стаята на малкия Жорко е решена в оранжево и синьо, избрани лично от него. И той като майка си предпочита да е навън сред природата, а не да стои пред компютъра. Въпреки това един от ъглите е оформен като офис - с бюро, компютър и телефон.

БАРИТОН ВЗЕ НАГРАДАТА „БОРИС ХРИСТОВ”

Завърши XIV международен конкурс за млади оперни певци "Борис Христов". Международното жури, председателствано от Александрина Милчева, присъди Голямата награда и златния пръстен на София на баритона Кирил Манолов, който е с единствения приз при мъжете. Той се представи в партията на На-буко от едноименната опера на Верди. В същия спектакъл като по-малката дъщеря на Набуко - Фенена, пя Агунда Кулаева, която получи трета награда. С втора журито удостои Евгения Ралчева /Мими от
"Бохеми" на Иучини/. Първото място при жените се падна на германката Елео-норе Маргер, която бе невероятна като Джилда от "Ри-голето" на Верди. Тя е ученичка на известната българска певица Маргарита Лилова, която живее и преподава във Виена.

„Д’АРТС” ДАВАТ НОВ ЖИВОТ НА ПАРЧЕ НА КЕЦА

Най-новото парче на група 'Д’АРТС" - рок кавърът на "Сбогом, моя любов", бързо се превърна в хит в дискотеките на цялата страна. Новият саунд на изпълнението е дело на едни от най-успешните денс проекти в България в последните години - "ВеерZone". Рок групата 'Д’АРТС" решила да се довери на "Веер Zonе", след като първата рок версия на "Сбогом моя любов" била често поръчвана по дискотеките в цялата страна и няколко диджея поискали да направят неин ремикс с клубно звучене, за да могат да я въртят по-често на най-големите партита. Група "Дартс" обаче реши да се довери на "Веер Zone" и ефектът не закъсня - според наши сънародници, живеещи в САЩ, новата версия към сингъла вече е едно от най-поръчваните парчета на българските партита отвъд океана.
"Сбогом, моя любов" е един от емблематичните евъргрийни в историята на българската музика и сега за първи път се изпълнява от женския вокал на 'Д’АРТС"- Катина.
Вече е готово и видеото към ремикса - дело на режисьора Васил Стефанов. Клипът е сниман в автоморга в близост до столицата и на него вокалистката Катина буквално унищожава червен спортен автомобил, който е подарък от приятеля й. Идеята на видеото е, че за да каже сбогом на своята стара любов, певицата трябва да сложи край на всичко, което й напомня за нея. Новата дене версия на "Сбогом, моя любов" в комбинация със зрелищното видео вещае нов голям успех за сингъла на група "'Д’АРТС".

Личният живот на певицата се следи под лупа

ЛИЧНИЯТ ЖИВОТ на поп дивата Алиша Диксън непрекъснато се следи от британската преса. Мулатката се превърна в новия секссимвол на Великобритания след участието си в музикалното шоу "Стриктли Към Денсинг".
Преди време певицата накара главния мениджър на "Манчестър Сити" Свен Йоран Ериксон, швед по произход, направо да изплези език по нея. Той набързо забрави Фариа Алам, секретарка на Великобританската футболна асоциация, захласнат в екзотичната Алиша. Първият чужденец, тренирал английските национали изобщо, се изживяваше като полов атлет, въпреки възрастта си - роден е през 1948. Само няколко часа след като се влюби като гимназиста пъти по-младата от него певица и танцьорка Алиша Диксън, бившият селекционер на Англия трябваше да прибере обратно в колчана си стрелите на Амур. Шведът бе тотално отрязан от мулатката. "Шокирана съм от интереса му към мен. Та той е на 100 години, изглежда по-възрастен от баща ми", заяви тогава пред "Сън" смаяната дама, която по това време излизаше с фотомодела Джеймс Чандлър. "Всъщност единственият футболен мениджър, когото харесвам, е Жозе Моуриньо. Единствен той изглежда добре", коментира Алиша, с което окончателно провали намеренията па Свен да я повози в своето волво и да я нахрани с порция от любимите му кюфтета, преди да й покаже спалнята.След фотомодела Джеймс Чандлър в началото на тази година певицата се хвърли в обятията на нападателя на "Астьн Вила" Джон Карю. Впечатлена от отношението на норвежеца към нея, красивата Алиша го наричала "великан, пълен с много нежност и загриженост". Докога ще трае тръпката между тях, не може да се гадае.

МЪЖЕТЕ НА ОСТРОВА ЛУДНАХА ПО АЛИША ДИКСЬН

Алиша Диксън реализира взривоопасен солов проект, който слага началото на нови тенденции в съвременната поп музика на Острова. Тавата носи името“The Alesha show” и наистина е шоу в най-чистия смисъл на думата. Това е албум, събрал редица невероятни майстори на музикалното изкуство под един покрив, а резултатът е обагрен от модерни и танцувални елементи с лек ретро щрих. Албумът The Alesha show "” до момента е продаден в почти 300 000 тираж, а разпространението на първите два сингъла от него -"The boy does nothing" и "Breathe slow", почти достигнаха 540 000 продадени копия. От самото излизане на тавата до днешна дата Алиша е в Топ 20 на националната еърплей класация в Англия, като общо 12 седмици оттогава песен на поп дивата е била в челната тройка на чартовете и в радиата, и в телевизиите. -" The boy does nothing " е в първата десетка в редица европейски класации, докато " Breathe slow ", тепърва набира скорост. След бума на " The Alesha show ” през ноември миналата година, Алиша Диксън е участвала в общо 32 телевизионни шоу програми и е зарадвала с присъствието си на живо аудитория от общо 75 милиона фена. Въпреки световната еуфория около екзотичната британка, албумът й " The Alesha show” е достъпен до момента само в Англия. Продуцентите й обаче готвят шумна премиера за Европа, която е насрочена за началото на май. В момента поп дивата записва клип за следващия си официален сингъл - към песента "Lets get excited”. Парчето е написано от момчетата от "Redzone", работили по "Single ladies" на Бионсе и "Umbrella" на Риана. От 8 до 15 май Алиша ще бъде специален гост на британската част от тазгодишното турне на Енрике Игле-сиас.
Албумът "The Alesha show” ще се разпространява и у нас в търговската мрежа от "Орфей Мюзик".

Врачка развалила сторена на Мая Нешкова магия

Певицата Мая Нешкова предизвика истински фурор с Великденски рецитал в Босилеград, Сърбия. Тъкмо там тя направи премиера на две от песните от новия си албум. Парчето "Имен ден" (по музика и аранжимент на Кирил Икономов и текст на Лозан Такев) буквално "взриви" младите зрители сред публиката, които станаха на крака и дори започнаха да пеят песента, без преди това никога да са я слушали. Документален видеозапис на това изпълнение запечата неповторимите емоции, които изпита Мая Нешкова и почитателите й от Босилеград. Разбира се, нямаше как концертът да не мине без най-популярните й шлагери "Честит рожден ден", "Конче-вихрогонче",и "Слънчева обич"...
Уви, заради смъртта на бащата на съпруга й Кирил Икономов, се отлага големият концерт на певицата, който трябваше да се проведе на 29 април в НДК. Първа пълни български стадионза свои концерт
За Мая Нешкова звездният час настъпва в началото на 80-те като солистка на оркестър "Благоевград", чийто успех постепенно надхвърля регионалните граници на пиринския град с песни като "Конче-вихрогонче" и "Слънчева обич", чийто композитор е не по-малко известният от певицата музикант Кирил Икономов, който е и неин съпруг. Певицата работи с оркестър "Благоевград" в някои страни на Западна Европа и осъществява концертни турнета в Русия и Сърбия, докато през 1987 г. печели Голямата награда на международния фестивал в Улан Батор, Монголия. През 80-те години тъкмо Мая Нешкова е мегазвездата в българската естрада и единствена прави концертите си на стадионите, заради което бе наречена българската Лепа Брена, а в една музикална енциклопедия Кирил Икономов фигурира като бащата на българския попфолк.
През 1995 г. Мая слиза от сцената, за да роди и отгледа своите дълго чакани рожби. През 2005-а се завръща с гръм и трясък, за да върне критериите на хората към хубавата песен. Сили за това й дава и купата за цялостно творчество, която й е връчена на Международния фестивал Еврофест в Скопие през 2001 година.Странна болест я връхлита след промените. Когато идва 10 ноември 1989 г., със здравето на Мая Нешкова се случва нещо необяснимо. От весела и жизнерадостна певицата започна да линее и вехне без причина. Лекарите се оказват безпомощни да й помогнат, тъй като всички изследвания са наред. И тогава се случва една странна история... Докато лежи безпомощна вкъщи, нейна приятелка среща съпруга й и го съветва все пак да опрат и до услугите на някаква врачка -помакиня. Отчаян от безсилието на лекарите, музикантът довежда въпросната пророчица в дома им. Тя веднага започва да оглежда къщата и казва на Мая: "Как може да ти е толкова зле. Щом изследванията на докторите не показват нищо обезпокоително, значи лоша магия има край къщата ви." И тогава врачката накарва Кирил да копае до две дървета пред дома им и да й носи пръстта. Помирисвайки всяка буца земя. тя го кара да й носи и други, докато от една от тях пада парче сапун от което пък изважда конци, косми, кости от животни, листче от тефтерче. "Никога не съм вярвала в тези работи, но тя извади и мои къдрици. След това помакинята нареди мъжът ми да ги изхвърли в течаща вода, а тя взе седем дребни мои неща, за да разтури магията. От този ден се оправих, сякаш се върнах от друг свят", връща се назад в годините певицата. Тогава със съпруга си решават да построят параклиса "Успение Богородично" край Благоевград на пътя към планинските курорти. Удивителното е, че след години в Благоевград на храмовия празник Богородица идва завърнал се благоевградски свещеник, който дълги години служел в българската църква в Чикаго. Той проявява интерес защо звездното семейство е решило да построи параклиса точно на това място. И същият този отец Вальо им разказва, че още през турско време имало една местна ясновидка - баба Дачка. Тя тогава предричала, че един ден покрай реката ще вървят коли, но не теглени от волове и коне, ами сами. И ще минават покрай църква на това място. След построения храм Мая и Кирил преживяват и друго чудо - след десет години брачен живот на бял свят идват двете им рожби - близначките Весела и Йоанна.
Изпълнителката зачева ин витро. 1995 година се оказва съдбоносна за Мая Нешкова и Кирил Икономов. Дотогава винаги чертаят планове, ако имат едно, да си родят и второ дете. Но щастието да станат родители все не ги спохожда, въпреки че консултациите с лекари преди това показват, че няма причина Мая да не стане майка. Певицата вече е догонила 35-те си години и решава да се обади се на д-р Павлета Табакова и се записва се за преглед под чуждо име. Тъкмо една от първите специалистки по зачеване ин витро установява, че Мая всъщност има сериозни причини да няма бебе. И я подлага на операции – първа, втора … След тях певицата трябва да си почива и да чака резултат. "Един ден обаче д-р Табакова е помоли да съдействам за освобождаването от митницата на скъпи внос-нилекарства за ин витро оплождане. Разтьрчах се. дори стигнах и до тогавашната здравна министърка Мими Виткова и проблемът се реши. Тогава осем жени чакаха за ин витро. И стана така, че... и аз се оказах сред тях отново. И постъпих в клиниката. Кирил всеки ден биеше път от Благоевград до София. Събитието се състоя на 24 май 1995 г. - най-щастливият ден в живота ми. След благата вест Кирил ме занесе до болничното легло на ръце, обсипа го с цветя. Затова след раждането светът сякаш се затвори за мен. В него място имаше само за моите две близначки и за съпруга ми", спомня си певицата.
Миналия месец измамници продаваха апартамента на Икономови
В средата на март т.г. Мая Нешкова и съпругът й станаха жертва на неистов телефонен тормоз, скроен от завистници. Те си послужили с измама, пускайки в столичен вестник обява, с която предлагат за продан апартамента на Мая Нешкова и Кирил Икономов, който се намира на столичния бул. "Дондуков", който те закупиха преди няколко години. След публикуването на фалшивата обява телефонът на звездното семейство прегрял от обаждания. „Не си продавам жилището , та ние го купихме преди няколко години и още не сме му се нарадвали.”, заобяснявала Мая но после взела да се шегува че ако не й провърви със завръщането на сцената може да се квалифицира в брокер на недвижими имоти. По този повод в гилдията плъзна слухът, че Кирил Икономов, който освен музикант е и бизнесмен, е фалирал и затова продава жилището си на пъпа на София. Напук на клюките от известно време чаровната певица се отдаде на йогата. Изпълнителката на "Конче-вихрогонче" станала изряден последовател на източното учение, запалена от колежки като Йорданка Христова и Роси Кирилова. Минавайки 50-те, Мая решава на всяка цена да запази здравето и тонуса си. Другата причина да се захване със специфичната гимнастика е и желанието на певицата ударно да възстанови позициите си на родната поп сцена. След като отгледа близначките си, тя е готова да възвърне оборотите на концертната си дейност, с която бе на гребена на вълната до 1994 г.

Виртуозният цигулар Нейджъл Кенеди идва пак

Виртуозът на цигулката Найджъл Кенеди отново- идва на българска земя на 15 юни, когато в рамките на ежегодния Салон на изкуствата ще изнесе гала концерт в зала 1 на НДК. Британският изпълнител идва в София по покана на АРТ БГ. Найджъл Кенеди ще свири пред българска публика заедно с четирима блестящи музиканти, с които сформира "Квинтета на Найджъл Кенеди". Петимата ще представят новия си албум "A VERY NICE ALBUM" - едно незабравимо музикално пътешествие, вдъхновено от джаз, рок и фолклор.
"A VERY NICE ALBUM" показва възможностите на всеки един от участниците в квинтета. Благодарение на своята брилянтна техника, уникален талант и обаятелна личност, Найджъл Кенеди се чувства еднакво комфортно, изпълнявайки както класическа музика, така и съвременен джаз. Повече от 25 години той се радва на огромен успех и несъмнено е един от най-емблематичните цигулари на всички времена. Носител е на престижни отличия като наградата за "Изключителен принос към британската музика" на Британските музикални награди от 2000 г. и "Изпълнител на годината" на същата церемония.
Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на НДК на цени от 30 до 80 лв. предвидени са и Вип места на специални цени.

Наско Сираков танцува в клип на Камелия Боче

Наско Сираков е главен герой в новия клип на бившата половинка на Божидар Искренов - певицата Камелия Воче. За това ни информира гласовитата изпълнителка. Ще припомним, че двамата се изявиха заедно на сцената в "Денсинг старс" и още тогава Камелия била готова да снима Наско в свое видео. Воче получила женска подкрепа от Илиана Раева, която нямал а нищо против съпругът й да партнира на певицата. Треньорката даже давала ценни съвети на снимачната площадка. Така че за някаква ревност и дума не може да става.

Фолк певицата Нел се омъжи и чака бебе

Младата фолк певица на" Сънни мюзик" Нел се омъжи за приятеля си Ангел в Ботевград. Много народ се бе събрал, за да зърне булката, която пристигна в ресторанта с огромен бял хамър. Тя и младоженецът бяха поканили на тържеството си 200 гости, а в разгара на купона колежката на Нел Лияна хвана булчинския букет. Както е тръгнало -нищо чудно и тя в скоро време да ни изненада със сватба.Оркестър "Кристали" цял ден изпълнява музикалните желания на младото семейство и гостите. Нел също не се сдържа и хвана микрофона, тя поздрави продуцента си Крум Крумов с песента " Йорговани". Накрая младоженците разрязаха триетажната торта, а само след няколко месеца ще имат и още един повод за радост - появата на първата им рожба.

Руският бал отново благотворителен

Едно от най-бляскавите събития на родния хайлайф - Руският бал, отново бе под знака на благородна кауза приходите от продадените места и търговете на произведения на изкуството са за благотворителни инициативи, чийто член е и организаторът на проявата - Евгени Минчев. По червения килим в хотел "Шератон" минаха жените и мъжете, за които се говори. С чаша шампанско те побъбриха, преди да заемат местата си на тържествено подредените маси, които се "огъваха" от скариди, сьомги, ягоди, водка "Руски стандарт" и амброзиите на "Едоардо Миролио" - бели и червени специални селекции, приготвени лично за Евгени. На резултата от успеха лично се наслади синът на винения и текстилен бос - Франко Миролио.
Сред най-щраканите от фотографите бяха отвлеченият бизнесмен Киро Киров и синът му Иван, чието присъствие се превърна и в сензация на третото издание на бала. На т. нар. Кралска маса беше и залятата с киселина Петя Стаевска в компанията на Светослава и Димитър Тадаръкови. Петя отново показа, че е мъжко момиче - бе ослепителна в рокля от сатен с цвят на злато. Напук на кризата, която впрочем за мнозина е добре дошла, гостите се забавляваха по царски не без доказаното умение на водещия -организатора на Руския бал Минчев. Сред неговите гости бе шефът на финансовата комисия към общината Орлин Алексиев, придружен от зам. кмета по културата. Алексиев връчи отличието Светска личност на 2008 година в категорията Бизнесмен на притежателя на верига бижутерийни бутици "Валентин" - Валентин Михайлов. Бизнес дамата стана Лили Червенякова за своята благотворителна и меценатска дейност. В категорията Дебют бе отличен
младият бизнесмен Росен Георгиев, в чийто ресторант продължи купонът след бала. Високият приз за бизнес дама на годината получи Силвия Митева. Цяла маса бяха ангажирали топ моделите на "Ивет фешън". Те жужаха кокетно заедно с шефката си - хубавата Ивета Григорова, представителката на модна агенция. Стела Йосифова - мис Кралица на красотата и Йордан Йосифов - шеф на агенцията. Всички вкупом аплодираха изпълненията на Софи Маринова, която се появи с изгората си Дачо, на дуетните й песни с Устата и на руските хитове, които изпя специалната гостенка на бала Валентина Громико.
Един от най-щедрите дарители бе пластичният хирург д-р Ангел Енчев. Той смело наддаваше и купи на търг картината на Мис България 2009 Антония Петрова, рисувана по време на престоя и в къщата на „Вип Брадър”. Отново с благородна цел бе продадена и безвъзмездно предоставената картина на Едмонд Демирджиян. Росица Иванова, която също има короната на Мис, бе за трети път дама на Евгени. Мирела Ненчова, Ивана Скендерова, Весела Мирянова, Анелия Раленкова, Анелия Петкова и още куп стилни дами украсиха невероятната феерия от елегантност и лукс. Още в началото на празненството Евгени Минчев прочете поздравителни писма от министъра на здравеопазването д-р Евгени Желев почетен патрон на бала, от министъра па културата на Руската федерация Александър Авдсев. от руския посланик Юрий Исаков и от лорд Антъни Сейнт Джонъф Блетсо.
Следващото събитие на Евгени Минчев, което елитът очаква с нетърпение, е неговият 46-и рожден ден, който ще се празнува в къщата на „Вип Брадър”. Броят на местата ще се равнява на годините му. Повечето от тях вече са продадени пак с благотворителна цел.

Индийци дават 500 милиона паунда за "Ливърпул"

Нов супер богаташ от Азия има мераци да придобие собствеността на "Ливърпул". Легендарният британски клуб е обект на интерес от страна на индийския милиардер Гранди Рао. Според британската преса Рао е готов да предложи сумата от 500 милиона паунда за акциите на най-големия клуб на Острова. Индиецът е имал разговори със собствениците на "Ливърпул" Джордж" Килет и Том Хикс. Преди няколко месеца кувейтски консорциум също влезе в преговори с американците, но предложи около 350 милиона паунда и те отказаха. Преди това пък и емирът на Дубай Мохамед Бий Рашид. който също с фен на червените, имаше желание да придобие собствеността върху клуба. Никой от канидат купувачите не е отказал и продължава да опипва почвата, въпреки че американците и най-вече Том Хикс дават сериозен отпор. Те обаче имат затруднения със строежа на новия стадион на "Ливърпул ", като трябва непрекъснато да рефинансират заемите си към няколко банки. В същото време мениджърът на "Ливърпул" Рафасл Бенитес заяви, че ще трябва да се продават играчи, за да се купуват нови. Тук обаче не става въпрос за продажба на звезди, а за футболисти, които не са в титулярния списък на Бенитес -Райън Бабел, Сами Хипия, даденият под наем Андрей Воронин. Бенитес разполага с около 20 милиона лири за лятна селекция, което не е достатъчно. "Имаме много силни играчи и ако ще купуваме някого, той трябва да е още по-добър", добави Бенитес. От миналата седмица една от иконите на "Ливърпул" Кени Далглиш се завърна официално на работа в клуба. "Крал Кени" ще е съветник на Бенитес и шеф на юношеската академия на клуба.

Ферари скача срещу боса на формула 1

Босът на "Ферари" Лука Ди Монтедземоло открито заяви, че Бърни Екълстоун вече не е подходящ за ръководител на Формула 1. "Трябва ни модерна и ефективна компания, която да помогне на този спорт във времената на тежка финансова криза", каза италианецът. Според Монтедземоло моделът на Екълстоун е изчерпан. Повод за изказването му е и намерението на британеца заедно с Макс Мозли да сложат бюджетен таван във Формула 1 догодина. В същото време босът на" Ферари" е имал и сериозна среща с шефа на банка "Сантандер" Емилио Ботин. Банката покровителства пилота Фернандо Алонсо и това отново подсили слуховете, че испанецът догодина може да премине във "Ферари". Тези приказки вървят по медиите вече две години. Началото на този сезон във Формула 1 за "Ферари" е повече от отчайващо, като и пилотите Кими Райконен и Фелипе Маса отнесоха доста критики за представянето си. Фернандо Алонсо иска трета титла в кариерата си, но засега тя му убягва. Твърди се също, че догодина Михаел Шумахер ще прекрати ангажиментите си като съветник на "черните кончета", за което взимаше по 5 милиона евро на сезон. Самият Шумахер вече дава индикации, че предпочита да бъде по-далеч от лудницата във Формула 1, Оказа се, че не само "Ферари" е срещу новия бюджет във Формула 1. Още петима скочиха срещу финансовите ограничения, сред които" Ред Бул", "Уилямс", "Торо Росо", "Браун ОР". Идеята на Макс Мозли е догодина отборите да изхарчат само 33 милиона евро, а тимовете искат двойно повече.

Над 110 милиона евро за новия носител на кеш

Новият европейски клубен шампион ще получи фантастичната сума от минимум 110 милиона евро, изчислиха британски финансисти. Поръчката е била направена от спонсора на Шампионската лига "Мастъркард". Тази сума е двойна на бонусите, които носителите на кеш получаваха преди няколко сезона.Класирането за груповата фаза осигурява между 7 и 10 милиона евро. В самите групи голямо значение има реномето на клуба, както и неговите телевизионни и спонсорски договори. Така например клубове като "Манчестър Юнайтед" или "Реал Мадрид” печелят на тази фаза над 45 милиона евро, докато тимове от среден ранг, примерно като "Лион", "Вердер" и т.н. взимат с около 10 милиона по-малко. Бонусите за спечелени точки също са много сериозни - 600 000 евро за победа и 300 000 за равенство. Естествено е, че дори и самото участие на даден клуб в Шампионската лига покачва неговото реноме, както и цената на играчите му. Сред десетте най-богати клубове в света влизат цели четири английски "Манчестър Юнайтед", "Арсенал", "Ливърпул" и "Челси". Телевизионните права пък за Висшата лига на Англия бяха закупени за фантастичната стойност от 1,2 милиарда паунда от медийния бос Рупърт Мърдок, собственик на Би Скай Би.Три страни си оспорват надмощието в европейския клубен футбол. За момента Англия, Испания и Италия имат по 11 завоювани кеш, а и тази пролет ще имаме водач в лицето на британците или испанците. Германия и Холандия за взели по 6 титли. Челната тройка на най-големите клубове в евротурнирите се оформя от "Реал Мадрид” с 9 кеш, "Милан" със 7 и "Ливърпул" с 5.

"Левски" трагичен преди голямото дерби

"Левски" е ужа сяващо слаб дни преди голямото дерби с ЦСКА, което ще има решителен характер в борбата за титлата. С трагична игра"сините" цяла пролет мъчат и себе си, и своите привърженици и това бе потвърдено при измъчената победа над "Сливен".
В отбора има явна криза, играчите са разколебани, нарушена е отдавна връзката между ръководството, треньора и феновете. Въпреки пламенните ораторски опити на Тодор Батков по залите в НДК да заздрави поне малко отношенията между началници и фенове на "Герена", атмосферата в клуба и около него продължава да е тягостна. За капак на всичко дойде и втората контузия Георги Иванов - Гонзо, който ще пропусне мача с ЦСКА, както и срещите до края. Без Гонзо в момента "Левски" прилича на средняшко провинциално отборче, което трудно би спечелило дори и място за евротурнири-те. Интригата за титлата можеше почти да приключи още след мача със "Сливен", но "сините" на бяха спасени от шанса и съдията, които не даде минимум една чиста дузпа за гостите. Треньорът Емил Велев отново втре-щи обществеността с изявлението, че "Сливен" рядко били минавали центъра... Да се чуди човек дали Кокала е бил край тъчлинията или на някоя празнична гергьовска софра... Феновете на "Левски" пък продължават да изпитват омраза към Велев, която се породи още с уволнението на Станимир Стоилов. Друга голяма слабост при сините" е тяхната огромна зависимост от Гонзо, което доказва ниското ниво на отбора. При това състояние на "Левски" шансовете му в мача с ЦСКА са единствено в особената природа на дербитата, чиито изход по принцип е трудно предвидим.
Лко се съди по играта на ЦСКА и 10-те поредни пооеди, тимът на Любослав Пенев изглежда големият фаворит за шампионската титла. "Червените" имаха смазващо предимство и при тежкото гостуване на "Черноморец", което спечелиха само с 1:0 заради множество фрапантни пропуски. Засега това е слабото място на шампионите, което някъде може да им изиграе лоша шега. Иначе като стил на игра ЦСКА е с класа над всички останали в "А" група, включително и "Левски". Красимир Ба-лъков също се поизложи с коментара си за мача. Вместо да е доволен, че не падна с 4-5 гола, бившият голям играч каза, че гостите спечелили мача при единственото си по-сериозно положение... Дано Балъков - един професионалист и човек с европейско мислене, не вземе набързо да се слее с манталитета на повечето ни футболни хора.

Стоичков пробутва Бербатов на "Барса"

След поредния слаб мач на Димитър Бербатов за "Манчестър Юнайтед" спекулациите за негов трансфер през лятото отново са налице. Според испанските медии Христо Стоичков е ходатайствал пред ръководството на "Барселона" да опита да вземе Бербатов през лятото. Британската преса продължава да напада българина за бездушна игра, но мениджърът Алекс фергюсън засега упорито го защитава от критиките.

Прически вдъхновени от коли

Топ коафьорът Васил Михайлов, артистичен директор на фризьорска академия, представи уникална колекция прически по време на премиерата на новите автомобили на марката в България. Според него фризурата и автомобилът са новите стилни градски бижута. Това доказа официалната премиера у нас на стилно ревю в столичната Рейнбоу плаза. Артистичният екип на френската фризьорска академия символично потвърди мотото на новите автомобили -"Време за промяна", като представи уникален метод на подстригване и показа последните тенденции в оформянето на косата. В следващите няколко месеца цветовете ще бъдат доминирани, а формата и обемът ще следват артистичния модел на една от най-запомнящите се автомобилни премиери за годината - елегантна линия и стилен секси дизайн.

Памучни дрехи за деца

Европейската модна вълна за луксозни бебешки и детски дрехи от еко памук, сертифициран по световните стандарти от агенцията „Контрол Юниън Сертификейшънс” залива и България - отскоро една от най-бързо развиващите се марки в Англия -" Фруджи", се продава и у нас. Бебешката колекция включва както класическите бодита, така и блузи, панталони, рокли и якета в смели ретро интерпретации. Разнообразие внасят и "ароматните" цветове - от малинено розово и грахово зелено до лавандула. От централата на марката са убедени, че социалната отговорност не се изчерпва само с грижата към околната среда, а и към хората. Затова тяхното производство е в съответствие със строгите етични правила на Световната Феър Трейд организация - предоставяне на законосъобразни, хуманни и справедливи трудови условия.

Най-хубавият бюст бил на Тара Райд

Американски портал за пореден път публикува своя класация на най-хубавите бюстове в Холивуд. Болшинството от участвалите в допитването открояват на първо място актрисата Тара Райд. За нея се твърди, не се е подлагала на операции за разкрасяване. Очевидно очарователната блондинка от комедията "Американски пай" е оставила трайни симпатии у зрителите. В рейтинга неизменно е Памела Андерсън. "Златната гръд на Холивуд" продължава да привлича мъжете. Читателите на сайта активно гласуват за русокосата сексбомба и мнозина определят бюста й за най-сексапилен в света.
Почитателите на женските форми и този път не са пропуснали Меган Фокс. Сексапилната актриса е известна с това, че не се притеснява да се разсъблича пред камерите и не само пред тях. Меган съумява да поддържа жив интереса към себе си. И Кармен Електра, и Джесика Симпсън не признават, че умел скалпел има заслуга за безупречните им бюстове. В крайна сметка за мъжката армия от техни поклонници това едва ли има някакво значение.

Пластичните операции обичайни в Холивуд

Доста от талантливите и атрактивни звезди в шоубизнеса са красиви но хубостта им не винаги е естествена, И тъй като външният вид е много важен за успешните им изяви, те често прибягват до корекции, с които да го подобрят. Още повече че става дума за хора без финансовите проблеми на простосмъртните. Кои интервенции не останаха незабелязани за феновете и критиките?
Дженифър Анистън си коригира носа.
Хубавичката Дженифър Анистън прибягна до естетическата хирургия, за да направи по-фин носа си. Но тя обясни, че това е било наложително, тъй като е било свързано с отстраняването на проблем с дишането. Независимо дали операцията е била по-скоро с медицинска или с естетична цел, резултатът е положителен. Дженифър призна, че цената на промяната е между 2500 и 4000 евро.
Виктория Бекъм си сложи силикон в бюста.
Поне засега Виктория Бекъм прибягва неколкократно до услугите на разкрасителната хирургия, единствено за да промени гръдната си обиколка. Първо увеличи чувствително размера на бюста си, което със сигурност е допаднало на съпруга й. След това обаче Вики реши, че гръдта й е прекалено обемна и се подложи на операция за редукция. В крайна сметка тя се сдоби с бюст с впечатляващи размери. Смята се, че госпожа Бекъм е броила на медиците общо сумата от 4000 до 8000 евро.
На Брад Пит му издърпаха ушите.
И мъжете понякога полагат усилия да станат по-хубави. Секссимволът
Брад Пит е един от тях. За успокоение на фенките все пак трябва да се каже, че човекът си е естествено красив. С пластична операция единствено са му прибрали ушите, които били доста щръкнали. Тази манипулация струва някъде между 1000 и 2000 евро. Иначе при Брад всичко си е естествено - митът за този Аполон остава непокътнат.
И Лейди ГаГа легна под скалпела.
Нашумялата напоследък певица Лейди ГаГа не винаги е била така привлекателна. Тя също направи корекции на част от лицето си. От промяната на формата на носа й лицето й стана определено по-хармонично. Наблюдатели коментират, че резултатът е учудващо добър, още повече, че сумата, която е броила, далеч не е бомбастична - става дума за интервенция, която обикновено струва между 2500 и 4000 евро.
Деми Мур бие всички рекорди.
Деми Мур е готова да съхрани младежкия си вид на всяка цена. Това е обяснимо, като се има предвид, че съпругът й Аштън Кътчър е много по-млад от нея, а е и хубав! Деми е известна с многото пластични операции, на които се е подлагала: липосукции, гръдни импланти, лифтинг, попълвания с колаген... Резултатите безспорно са добри ! Смята се, че Деми засега е платила над 350 000 евро за хубостта си.
Кайли Миноуг се превърна във "фея с колаген”.
Кайли Минуг навърши 40 миналата година, но възрастта й наистина не си личи по лицето й. Колагеновата фея яко се е потрудила и не е оставила и следа от бръчка. Инжектирането струва еднократно по 500 евро.
Косата на Матю Макконахи е имплантирана.
Матю Макконахи по природа има тяло мечта и идеална усмивка. Все пак, човек не може да притежава всички хубавини! Малкият недостатък на актьора е в косата и по-скоро в нейната липса. Така че той си имплантира коса, нищо че се говори, че плешивостта била секси!

Мадона е най-работливата майка

Авторитетно чуждестранно издание състави рейтинг на 15-те най-много печелещи звездни майки. Безспорното първо място заема Мадона. 50-годишната певица е най-трудолюбивата майка в Холивуд. През 2008 г. нейните доходи достигнаха 110 милиона долара. Поп кралицата има три деца: двама сина и една дъщеря. На второ място в класацията е майката на две деца Рийз Уидърспуун, чиито доходи за миналата година са $24 милиона. Почетната трета позиция - с 20 милиона, е на Гуинет Полтроу. Четвърта е Джулия Робъртс - със 17 млн. долара, а пета е Сара Джесика Паркър (15 милиона долара). Майката на 6 деца Анджелина Джоли е заработила през 2008 година 14 милиона долара и е шеста в рейтинга. Същият е капиталът и на Хай-ди Клум, която сега е бременна с четвърто дете.

Върколакът не може да е като модел на Келвин Клайн

На пресконференция в Берлин по повод на новата премиера Джакман сподели, че е минал през тежка физическа подготовка, за да може да изпълни сложните сцени със своя герой. "Не исках героят ми да изглежда като модел на Келвин Клайн. Напротив, исках в него да има нещо животинско, нещо могъщо. Според мен той не трябва да е секси, а да внушава някаква опасна сила и мощ. За някои именно това може да е секси, за други не - оставям на зрителите да преценят" коментира актьорът, който миналата година беше обявен и за най-сексапилния мъж на планетата. Заради голямата популярност, която натрупа в последно време, Хю Джакман беше удостоен с честта да води последната церемония по връчването на оскарите в Кодак Тиатър. Реалист и оптимист по природа, той обаче си дава сметка, че далеч не е стигнал до върховете на кариерата си. Продължава да вярва в благосклонността на съдбата и мечтае за роли, които да покажат други страни от личността му.
Благодарение на Дебора стъпва здраво по земята
Коментари за безупречното му семейство засега не са се появили. Факт е все пак, че успешният му брак с 8 години по-възрастната Дебора продължава 13-а година. След два нейни спонтанни аборта съпрузите осиновяват две деца - през 2000-ата и 2005-ата година. Когато мъжът й се прочу като секссимвол, Дебора каза: "Бих могла да им кажа това преди много години. Явно Брад сега не е бил на разположение." И: "Важно е не това, че изглежда страхотно, а това, което е вътре в него." Той пък твърди, че е нейна заслугата да се държи здраво стъпил на земята. И с удоволствие разказва как след като научили за признанието на "Пийпъл" и тръгвал за работа, тя викнала подире му: "Ей, секси бой, не забравяй да изхвърлиш боклука!"
Актьорът подпомага щедро благородни каузи
Говори се, че Хю обожава осиновените си син и дъщеря. Това, че е страхотен баща, навярно има обяснение в детството му. Роденият в Сидни през октомври 1968 година в семейство на англичани Джакман е най-малкото от 5-те деца. След като родителите се разделят, майката се връща в Англия, а бащата с втората си съпруга отглежда малчуганите. Може би тъкмо поради това, че сам е бил лишен от майчина ласка. Хю държи децата му ля растат в стабилно семейство. Не е забравил и преживените в невръстна възраст недоимъци: Заради това отдавна се занимава сериозно с благотворителност. "Ще предоставя 100 000 долара на любимата на някого от вас организация с идеална цел. Разбира се, трябва да ме убедите защо, като използвате 140 или по-малко букви".

Хю Джакмън вярва в съдбата

Наследство от $3500 предрешава кариерата му.
Джакман първо завършва журналистика в университета в Сидни. Наследство от 3500 долара, оставено от баба му, приема като знак на съдбата -точно толкова струвало обучението в Академията по изкуствата, където той решава да постъпи. По време на следването му предлагат роля в "Приятели", но отказва заради ученето. Това само забавя успешната му кариера. По време на снимките се запознава с бъдещата си съпруга, актрисата Дебора-Лий Фърнис. Любопитен факт е, че често му предлагат роли на герои от комикси.
Хю Джакман омая дамските сърца с изпълнението си на амбициозния илюзионист в "Престиж" и разбира се, на супер героя Върколак във всички досегашни ленти "Х-Мен" - тъкмо с тази поредица идват и многомилионните му хонорари. Други известни заглавия с негово участие са "Кейт и Леополд", "Някой като теб", "Парола: Риба меч", "Ван Хелсинг", "Изворът на живота", "Австралия" -филмът от миналата година, в който си партнира
с Никол Кидман. Холивуд му обърна внимание, след като беше обявен за най-добрия актьор на Австралия. Носител е на няколко награди, но все още не е получил най-престижните "Оскар" и "Златен глобус". За изпълнението си в мюзикъла "Момчето от Оз" беше удостоен с театралната награда "Тони".

Бритни Спиърс се отдава на градинарство

За да не допусне нервен срив, в какъвто кажи-речи постоянно беше през предходните 2-3 години, Бритни Спиърс прилага нов вид профилактика. Певицата сериозно се е увлякла от оздравителна програма, която се нарича цветотерапия. И тъй като тази програма е тясно свързана с градинарството, то се е превърнало в истинска страст за Бритни. Очевидци съобщават на вестника, че по време на концертното си турне, което тече в момента, звездата постоянно си поръчва и чете книги, свързани с духовния аспект на градинарството. "Бритни вече е пробвала всевъзможни видове терапевтични програми. Изучава йога, посещава различни психолози и експериментира дори мистицизъм. Всички тези увлечения се оказаха временни. Този път обаче нещата са различни. Тя се е хвърлила със страст в градинарството и сериозно усвоява неговото влияние върху вътрешното състояние на човека. По всичко личи, че щом се върне в калифорнийската си къща, ще се захване яко с градината".

Обявиха за гей и най-сексапилния мъж на планетата

Пет години поред - от 2000 до 2004-та, Джакман попада в списъка на списание “Реорlе” за 50-те най-красиви хора в света. А когато миналата година го обявиха за най-сексапилния мъж на планетата, същото списание писа: "Той е тройна наслада - звезда, която може да пее, да танцува, да върти оръжие." Изстрелването във висините на холивудския Олимп естествено отправи към него доста завистливи погледи и одумки. Напоследък дори го обявиха за гей - за илюстрация на сексуалната му ориентация таблоидите използваха снимка на Джакман, който се разхожда на Червения площад в Москва с мъж... Актьорът Хю Джак беше удостоен с честта да остави отпечатъци от ръцете и краката си на знаменитата Алея на славата в Холивуд. На тържествената церемония по този повод актьорът призна, че Алеята на славата е първата забележителност, която посетил, когато за пръв път пристигнал в Лос Анджелис преди 12 години. "Това е много вълнуващ момент за всеки актьор. Погледнете имената под краката си: Кари Грант, Клинт Истууд, Ал Пачино, Стийв Маккуин, Джон Уейн..."
На 1 май т.г. беше световната премиера на четвъртата част от поредицата "Х-Мен", в която Джакман играе главната роля и която го направи световноизвестен. "Винаги съм се впечатлявал от идеята за съдбата, от онова, към което вървим, от причините, поради които правим даден избор. Никога не съм си поставял цели, а американската култура е основана върху целите и начините те да бъдат постигнати. Според мен целите единствено ограничават. Аз вярвам в случайността. Станах актьор случайно."

Шарън Стоун се промени до неузнаваемост

На благотворителна вечер в Бевърли Хил 51-годишната Шарън Стоун демонстрира нов имидж -идеална фигура и свежо лице. Видимо отслабнала, тя била облечена в прилепнала и къса рокля в коралово червено. Обемната й прическа също привлякла вниманието на таблоидите. "Слаботата й се подчертаваше не само от тясната рокля, но и от дългите обици, които привличаха погледа към щръкналите ключици".
Промяната във външността на актрисата е толкова очебийна, че мнозина си зададоха въпроса дали не е прибягнала до услугите на пластичен хирург. Е да, но Шарън се слави тъкмо с това, че не допуска този вид медици и на километър от себе си. Преди пет години тя дори заведе дело срещу пластичен хирург от клиника в Бевърли Хилс с обвинението, че е дал неверни сведения, че Стоун е била негова пациентка.

неделя, 7 юни 2009 г.

Столична община раздаде поетични награди

В джаз клуба на Столичната библиотека бяха връчени наградите в третия национален конкурс за поезия " В полите на Витоша", организиран от Столичната община.
Тазгодишното издание бе посветено на 130-годишния юбилей на София като столица на България. В него участваха 117 автори от цялата страна на възраст от 18 до над 70 години с повече от 300 стихотворения. Журито, председателствано от Михаил Белчев, присъди първа награда /малка пластика на скулптора Светлин Николов/ на Виолета Христова от София, втора - на Валери Станков от Варна, и трета - на столичанина Цветан Генов. Призът за млад автор спечели плевенчанката Нели Иванова. Бяха дадени и две поощрителни отличия.
Победителите чуха стиховете си в изпълнение на актрисата Галя Асенова и импровизации на китара и кавал на младите музиканти Радослав Николов и Ясен Мишачук. Певците Илия Ангелов и Джина от група "Трамвай №5" участваха в музикалната програма на вечерта.

Недко Солаков отново с изложба у нас

На 7 май в СГХГ се открива първата голяма изложба на Недко Солаков в България след 1988 г. Това е и първото му ретроспективно представяне тук. Един от най-интересните "разказвачи на истории" днес споделя с публиката собствената си творческа биография. На първо място тя е твърде динамична. Включените маслени картини показват стила и търсенията, с които авторът става популярен у нас в началото на 80-те години на 20-и век. Представени са и творби, в които по-късно художникът включва различни нетрадиционни елементи. Тогава се променя и интересът му - насочва се към едно социално, неординерно и интерактивно изкуство.
Голямата промяна в творчеството на Недко Солаков започва през 90-те години на миналия век, провокирана от интересните му пътешествия по света, от участията в многобройни изложби и биеналета, изнасяне на лекции. С времето художникът се превръща в една от водещите фигури на съвременното
изкуство. Посетителите на изложбата ще могат да видят различни начини на инсталиране на някои от най-известните работи на твореца, авторските текстове към тях, както и интересни проекти, покани, дело на автора. Негови са и остроумните коментари, направени специално за представяне на творбите в СГХГ.

Гергана ДИМОВА, певица: ОТ ПСЕВДОНИМ НЯМАМ НУЖДА

Признавам, обмисляла съм дали да не избера псевдоним, както направиха много колежки в началото на кариерата си, но се отказах поне по две причини: първо, защото много харесвам как звучи името ми, второ, защото не съм открила никое друго, което така да ми приляга - и на визията, и на характера ми. Винаги съм се възприемала като много борбена натура и съм убедена, че това е качество, което по някакъв начин дължа на светеца, чието име нося.
Всъщност, кръстена съм на моя дядо Гочо, но родителите ми са ме записали Гергана и съм им благодарна за това. Имало е ситуации в живота ми, когато съм се усещала закриляна и направлявана от някаква висша сила и аз я свързвам именно със свети Георги Победоносец Случвало се е да нямам решение или да не виждам изход, когато внезапно се е случвал някакъв благоприятен обрат и нещата са поемали друг ход. Пожелавам си някой ден да подготвя песен, която да е специално посветена на този празник и на емоцията, която ме свързва с него.

Георги ТОШЕВ, тв водещ: И ДЖОРДДЖ, И ХОРХЕ И ГЕШ ВСЕ СЪМ АЗ

Моите приятели ме наричат Жоро. Като малък бях Гого, а като ядосвах съучениците си, ми викаха " Геш-келеш-народна младеж" - не знам как го бяха измислили!
Името е визитна картичка на човека. Моята "визитка" има доста езикови еквиваленти: във Франция съм Жорж, в англоговорящите страни -Джордж, в испаноговоря-щите - Хорхе... Някъде като чуят Георги, налучкват, че съм православен, някои дори се сещат, че може да съм славянин, руснак например. Случвало се е да го чувам в изненадващ вариант: водещият на един фестивал в Монпелие, съобщавайки, че мой филм печели трета награда, прочете името ми като Гуеоргуи. Разбрах, че става дума за мен, едва като чух името на филма. Има приказка, че човек си идва с името на този свят. Бих добавил, че с него Си и отива... Кръстен съм на дядо ми по майчина линия, Георги. Артистичен и щедър човек беше, обичаше изкуството, не излизаше от библиотеката. Казват, че на него съм се метнал... Бях малък, когато той внезапно почина, помня, че много плаках...
Днес съм в Париж, при семейството си, с дъщеря си, която много ми липсва. Ще обядваме заедно, а вечерта се прибирам в София, защото имам работен ангажимент.

Гергана ТОДОРОВА, финансов мениджър: ДАМА СЪМ С МЪЖКИ ХАРАКТЕР

Кръстена съм на дядо ми Георги, който вече не е сред живите. Родом е от Пиринска Македония, от поколение на комити и се радвам, че нося това име, защото чувствам, че то е кодирало в характера ми качествата, с които св. Георги Победоносец е останал в християнската памет: кураж, мъжественост, храброст, честност, чувство справедливост. Възприемала съм го винаги като българския рицар на светиите и съм много горда, че се казвам Гергана. Смисълът на кръщаването и на хубавата българска традиция да се продължава родовото име разбирам в това, да предадеш най-хубавото от енергията на едно име върху друг човек. Да, името ми е красиво, възпято е и от българския епос, и от поети като Пенчо Славейков, но за мен християнският му код е особено важен и силен. Това, че св. Георги е отрязал главата на ламята, е израз на неговия кураж и на чувството му за справедливост. Още от малка си отстоявам думата, винаги съм преодолявала изпитанията си с мъжество и не смятам, че това са качества, които ми пречат да бъда дама.
Напротив, те допълват женското ми самочувствие. За мен победата е състояние на духа, а усещането за успех свързвам с духовност и човеколюбие.
Фактът, че последните десетина години Гергьовден стана и национален празник, придава допълнителен блясък на името и популяризира делата на светеца. Лично аз празнувам Гергьовден в домашна обстановка, никога - на ресторант. А в офиса на Консултантска къща " Ивана" имам цял иконостас, където са подредени икони, много от които съм получавала като подарък точно на именния си ден. Където и да съм, икона с лика на светеца ме придружава.

Гергана СТОЯНОВА, актриса и тв водеща: НЕ ХАПВАМ АГНЕШКО НО ПРАЗНУВАМ

Не съм си и мечтала за по-хубаво име. С него се усещам толкова сигурна и горда - първо, че мама ме е кръстила с българско име, и второ, че е имала вкус да избере едно от най-красивите имена за мен. Кръстена съм на баба Герга - от татковия род, и на дядо Георги - от маминия. Навремето на Гергьовден в къщи беше много шумно и пълно с хора, такова оживление съм виждала само в старите български филми. Помня, че много страдах обаче заради агнетата, които от съвсем мънички хранехме със сестра ми с биберон. На този ден те внезапно изчезваха... До днес не ям бебетата агнета и майките им овце.
Но това не ми пречи да празнувам. Гледам на празника да съм си в Бургас. Нацъфтялата градина на майка ми е приказно красива, а двамата с баща ми са перфектните домакини. В последните години се събираме цяла компания, с която пътуваме и водим на гости вкъщи.
Убедена съм, че св. Георги ми помага в живота, защото аз непрекъснато водя битки и без неговата подкрепа нямаше да побеждавам толкова често. Честит празник на всички адаши!