петък, 2 юли 2010 г.

Мъжете озориха Зорка Първанова

Не й е лесно на Зорка Първанова с трима мъжаги на главата! При това единият е президент вече 7 години, с куп официални държавни ангажименти и още куп неофициални - да ходи на лов, да рита футбол, да гледа мачове на любимия си ЦСКА или на националните волейболисти, независимо в кой край на България.

Дал Бог клюки и пикантерии около Георги Първанов, особено от персони, които държат да се отъркат о престижа на държавния глава. Всичко това достига до сърцето на Зорка, а то не е от камък.
Да беше само това, но големият син Владимир, вече 30-годишен, напусна резиденция „Бояна", закупи си мезонет с гараж и се кани там да заживее с изгората си Марияна, щерка на съидейника и съпартиец на баща му Николай Добрев. След като Владко се изучи във френската гимназия, сега работи като програмист...

По-малкият, Ивайло, вече втора година студент в УНСС, е момче ку-понджийче, което често е по дискотеки, пада си по рока и диското, но не и по чалгата. Двамата с брат си завъртяха и семеен бизнес - търговия с дрехи, поддръжка на интернет сайтове... И малкият не изостава по „нежната част" от брат си - и той си има изгора, чаровната Лили, която и Зорка харесва, та двете ходят заедно на фризьор.

Макар и нежно рамо на държавния глава, Зорка твърдо понася и меда, и жилото на президентската слава. Освен че се грижи за цялата къща и за тримата си мъже, тя не престава със своята благотворителност - с активното й участие се развиват фондацията „Борба с рака", общественият фонд „Детство", фестивалът на радостта в Ковачевци за деца без родители, събрал 210 участници. Зорка не пропуска да се появи и на националните младежки срещи в Благоевград за борба с дрогата...

С най-близките си хора (и пред отбрани журналисти) Зорка споделя, че не обича шумните прояви и парвенющината, които често гравитират около президентското гнездо. След 7 години „властване", тя поддържа приятелски отношения само със съвсем малко първи дами - съпругата на руския премиер Путин и тази на американския експрезидент Буш - Лора. Макар че родът й гъмжи от четници и комити, Първанова избягва да се бие в гърдите с „борческия" си произход.

Няма коментари: