вторник, 7 септември 2010 г.

Как се справят родните чалга звезди с компютрите и чували ли са за лаптопи?


Това се запитва всеки нормален човек от съвремието, след като в днешно време е невъзможно да просперира, ако не работи с компютрите и най-вече с тяхната най-добре версия до момента – лаптопите.

Все пак по-горе написаното не важи за някои хора като чалга звездите, които ако имат “глас”, по-скоро си говорим за креватни умения и телесни дадености, няма да си имат финансови проблеми до пенсия, така че за какво им е на тях да се пулят пред компютъра, след като си имат други неща за занимавка.

Ако бъде проведена анкета сред фолкдивите, колко от тях могат да работят на една джаджа като лаптопите и за какво най-често я използват, резултатите ще са наистина смайващи.

Ще може да се използва след това като материал за всички комедиини шоута.

Но определено малко от изпълнителките на най-разпространената музика у нас ще си признаят с ръка на сърцето, че са компютърно неграмотни.

Не така стои въпросът с Мария по позната ни като Мара Отварачката, която не се посрами да си каже пред всички, че се е скарала с компютрите. Тя дори се обаждала на своята колежка Галена, която била малко по “на ти” с нещата, за да я светне за отзивите на феновете й от лятното турне на “Пайнер”.

Отворила си преносимия компютър на коленете и влязла да попита Чичко Гугъл как са се е класирала Мария сред мненията на своите почитатели, че да може да й каже веднага, без горката да се мъчи откъде се включват тези пусти чудеса на техниката.

Ето защо с умствения багаж и капацитет, който притежават повечето ни фолкпевици за хората не е тайна колко са компетентни.

Най-много да си купят с парите, които притежават някой от най-модерните лаптопи като тези на Tohiba и Sony, но с това се изчерпва всичко. Държат ги повече за красота и да могат да кажат, че ги имат, отколкото реално да ги ползват.

А и не искат да са задръстеняци, след като почти всеки вече притежава преносим компютър.

Няма коментари: