петък, 31 октомври 2008 г.

Ева Лонгория

Никой не виждал в Ева бъдещата звезда и сексбомба. Тогава тя била грозното патенце и често си мислела, че е осиновена, а красивите й сестри подмятали, че най-вероятно са я подменили в родилното. Това не я сломило. Ева била убедена, че в този свят има по-важни неща от красивата външност и заля­гала над учебниците, без да обръща внимание на ехидни­те и често злобни коментари на съучениците си.

Но както се случило с грозното патенце в приказка­та на Андерсен, в пубертета малкото мургаво момиченце изведнъж разцъфтяло в оча­рователна млада дама. Пред изумения поглед на сестрите си и околните тя се превърна­ла в най-популярното момиче в училището. Не блестяла с голям бюст, нито била висока, но се справила без проблем с недостатъците си.

Поредната красавица

Едва пристигнала в града на ангелите, Ева спечелила поредния конкурс за красота. Освен короната привлякла вниманието и на кастинг-продуцент, който й предло­жил роля. Първата й поява на екрана е през 2000-та година и била съвсем скромна: стюардеса номер 3, в епизод на хитовия сериал „Бевърли Хилс 90210". След това започ­нали да й предлагат роли на латиноамериканки в най-раз­лични телевизионни продук­ции. Едновременно с малките си участия по телевизията, работела като фотомодел и се снимала за мъжки списания. Докарвала си допълнително пари и като танцувала в кабаре. Времето минавало и Ева започнала да си мисли, че съдбата й е да бъде просто поредната хубавица с голяма амбиция, която ще си остане в периферията на Холивуд. Ала животът й бил подготвил друго...

Две години след първата си роля тя се омъжила за посредствения актьор Тайлър Кристоферсън и била наис­тина щастлива. „Същинска приказка! Носи ми закуската в леглото, чувствам се на сед­мото небе", споделила за брака си актрисата. Малко след като станала госпожа й предложи­ли първата и главна роля - на полицайката Венеса Круз в сериала L. A. Dragnet. Но само след първия сезон, сериалът бил свален и Ева отново се обезкуражила, без да знае, че успехът е съвсем близо.

Отчаяна съпруга?

След прекратяване на сним­ките на L.A.Dragnet, телевизи­онното студио ABC й предло­жило роля в новия им сериал, като компенсация. Наимено­ванието на про­екта й прозвучало несериозно, но тъй като нямала други ангажименти, се съгласила да стане част от „Отчаяни съпруги" Поверили й ролята на разг­лезената богаташка Габриел Солис.

Сериалът се превърнал в абсолютен хит, а Ева - в мегазвезда! Грозното патенце от Тексас толкова добре се превъплъщава в ролята си, че за отрицателно време ауди­торията на сериала се влюбва в нея! Но успехът и парите отново не й гарантират приз­нание. Критиците я смятат за посредствена хубавица, която разчита на визията си, а не на актьорски талант. Тя е единствената от четирите ак­триси, която не е номинирана нито за „Еми", нито за „Златен глобус". Всички очакват скан­дал, но Ева не напада колеж­ките си и приема всичко през смях. „Смятам, че смехът е най-доброто средство за справяне с такива ситуации.

Научих се на това, още докато бях на осем годинки и не ме е подвело", споделя Ева. На наградите на MTV отива облечена само по... бански и предизвиква небивал фурор! Но разбира се, липсата на но­минация я подтиква да изиска от сценаристите да намалят максимално сцените, в които тя е само по бельо, както й да добавят малко драматизъм към образа на Габи.

Въпреки че на екрана е сексуална тигрица, Ева не обича любовните сцени: „Це­лувката е толкова съкровен и интимен момент. Смятам, че • можеш да се целуваш само с особено близък човек".

След първите успехи на се­риала, Ева тихо се развежда с Тайлър и след няколко месеца папараците я снимат сияеща в прегръдките на баскетболната звезда Тони Паркър. Единст­веният й коментар за развода е, че просто не е била готова за отговорностите на брака.

Другата Ева

Габи Солис носи на Ева Лонгория милиони долари, както и договор с козметич­ния гигант L'Oreal Paris. Ева продължава да се занимава с това, което я прави щас­тлива. Актрисата използва всеки свободен момент, за да избяга от градската суматоха и да се отдаде на любимото си скално катерене. Когато е под стрес, просто отива да потанцува салса или потъва в книги, свързани с историята на Латинска Америка.

Днес живее в Лос Андже­лис, в дом, който сама е обза­вела. „Искам мястото където живея, да е истински дом, а не музей. Да създава уют и спокойствие. Сигурно, когато един ден спра да се снимам, ще се занимавам с интерио­рен дизайн, но до тогава има още много, много време!"

kliuki.net

Няма коментари: