четвъртък, 11 юни 2009 г.

Хю Джакмън вярва в съдбата

Наследство от $3500 предрешава кариерата му.
Джакман първо завършва журналистика в университета в Сидни. Наследство от 3500 долара, оставено от баба му, приема като знак на съдбата -точно толкова струвало обучението в Академията по изкуствата, където той решава да постъпи. По време на следването му предлагат роля в "Приятели", но отказва заради ученето. Това само забавя успешната му кариера. По време на снимките се запознава с бъдещата си съпруга, актрисата Дебора-Лий Фърнис. Любопитен факт е, че често му предлагат роли на герои от комикси.
Хю Джакман омая дамските сърца с изпълнението си на амбициозния илюзионист в "Престиж" и разбира се, на супер героя Върколак във всички досегашни ленти "Х-Мен" - тъкмо с тази поредица идват и многомилионните му хонорари. Други известни заглавия с негово участие са "Кейт и Леополд", "Някой като теб", "Парола: Риба меч", "Ван Хелсинг", "Изворът на живота", "Австралия" -филмът от миналата година, в който си партнира
с Никол Кидман. Холивуд му обърна внимание, след като беше обявен за най-добрия актьор на Австралия. Носител е на няколко награди, но все още не е получил най-престижните "Оскар" и "Златен глобус". За изпълнението си в мюзикъла "Момчето от Оз" беше удостоен с театралната награда "Тони".

Няма коментари: