четвъртък, 11 юни 2009 г.

МЛАДИЯТ МЪЖ НА ХОЛИ БЕРИ Я ДЪРЖИ ВЪВ ФОРМА

Холи Бери беше избрана за най- сексапилната жена на планетата от мъжко списание, а след това и за най- сексапилната цветнокожа жена, с което предвари Бионсе, Тайра Банкс, Алиша Кийс, Риана и Джанет Джексън. Холи има всичко, за да бъде харесвана, а и няма съмнение, че я чакат много хубави дни занапред. Скоро ще видим нов филм с нея - по истинската история на Дорис Пейн "Коя е Дорис Пейн'7, за жената, която цял живот сега е на 77 се е занимавала активно с кражби на скъпоценни камъни.
Родена е на 14 август 1966 г. в Кливланд, щата Охайо. Пълното й име е Холи Мария Бери. Тя е първата афроамериканка, получила "Оскар" за главна женска роля през 2002, за "Балът на чудовищата" на Марк Форстър. Дъщеря е на чернокож лекар и бяла медицинска сестра. Родителите се развеждат, когато е на 4 години, и тя е възпитана от майка си. През 1986 г. става подгласничка на Мис САЩ,, а още на 14 е Мис Тийн (съкратено от тийнейджър). На конкурсите за красота забелязват харизмата й и таланта на актриса. И приказката за Пепеляшка става истинска за нея.
Кариерата си започва като манекенка, но още през 1989-а се снима в сериала "Живи кукли", а през 1991-ва -в нашумелия филм на прочутия чернокож режисьор Спайк Ли. Следват "Последният бойскаут", "Бумеранг" /с Еди Мърфи/. Големият й успех идва през 1999 г., когато изиграва ролята на Дороти Дендридж - първата чернокожа актриса, номинирана за "Оскар" през 50-те години. Холи Бери успява да се пребори с Уитни Хю-стън и Джанет Джаксън за изкупуване на правата върху нейната биография и ангажира режисьорката Марта Кулидж за телевизионния филм. Тук за пръв път освен голяма актриса се показва и като ослепителна красавица. За изпълнението си получава престижния "Златен глобус" през 2000 г. "Тази награда е за всяка неназована и неизвестна жена с цвят на кожата като моя, която също като мен може да стане победителка, защото вратата днес вечерта беше отворена", заявява Холи Бери на церемонията в Лос Анджелис. През същата година голяма популярност й носи и ролята на момичето-мутант от филма "Хора X". На следващата година участва с Джон Траволта в екшъна "Риба-меч". Тя е момичето на Бонд /в 20-ия филм за Агент 007, изпълнен от Пиърс Броснан/. За най-недооценен филм със свое участие смята "Да загубиш Исая", в който играе с Джесика Ланг. Мечтае да получава сценарии, написани специално за нея - също като" Джулия Робъртс, Камерън Диас, Гуинет Полтроу и Сандра Бъ-лок.
През 2004 г. получава антинаградата "Златна малинка" за изпълнението си в "Жената котка". Когато се явява на церемонията да си получи отличието, размахва престижния "Оскар", отреден й 2 години по-рано. Чаровната красавица ще се покаже пред света на корицата на майския брой на месечно списание за мода, за което дава интервю. Интимната партньорка на канадския топмодел Габриел Обри, която преди година му роди дъщеричка, разказва за битието си в момента: " Заниманията ми са доста скучни. За да не срещам папараци, каквито не мога да понасям, пазарувамвсичко за Нахла по интернет. Не ходим никъде, нищо че Габриел настоява да излизаме. Имам 33-годишен мъж до себе си/тя е на 42 / и това ме кара да се чувствам страхотно."
"Да гледаш бебе никак не е лесно, но това е най-хубавото нещо, което човек може да направи", казва Холи и подчертава, че много внимава за здравето си. защото не иска да свърши в болница. Заради диабета, който й е открит преди 20 години, спазва строг режим. Диагнозата се поставя, когато по време на снимките ,на "Живи кукли" през 1989 г. едва не умира от диабетна кома. Оттогава до ден-днешен актрисата отделя сериозни средства за подпомагане на деца с диабет.



• Имала е интимна връзка с Уесли Снайпс, но се разделят поради неговата бруталност. Загубва 80% от слуха на дясното си ухо вследствие на жесток побой. Отчаяна, навремето мисли да се самоубие.
• През 2001 г. се омъжва за певеца на ритъм енд блуз Ерик Бенет.
• Имала е брак /сключен през 1992 г./ и с бейзболната звезда Дейвид Джъстис. Развежда се поради тормоза, който той й налага.
• От 2005 г. живее с канадския манекен Габриел Обри, от когото ражда първото си дете - момиченцето Нахла, на 16 март 2008 г.

Няма коментари: